Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουριστική αναβάθμιση με έργα υποδομής στο λιμάνι των Λειψών
Λιμένες

Τουριστική αναβάθμιση με έργα υποδομής στο λιμάνι των Λειψών

Προβλέπεται σε δύο χρόνια η αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας του 1/3 σχεδόν της Χερσαίας Ζώνης.

Λίγο πριν το τέλος του χρόνου, ένα έργο που αφορά στην κατασκευή και επέκταση αποβάθρας του λιμένα Λειψών δρομολογείται με στόχο την τουριστική ανάπτυξη, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2019, αναρτήθηκε επίσημα η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 1.140.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του αναφορικά με τη σημασία του έργου, ο δήμαρχος των Λειψών, κ. Φώτης Μάγγος, τόνισε: “Στο επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και την ΠΝΑΙ με την οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου. Με την αισιοδοξία πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, προβλέπεται σε δύο χρόνια η αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας του 1/3 σχεδόν της Χερσαίας Ζώνης. Μετά από 16 χρόνια αναμονής και με τη συστηματική πίεση και τις άμεσες ενέργειες μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, θα δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του  λιμανιού μας με πολλές προεκτάσεις στον τουρισμό αλλά και την καθημερινότητα του νησιού”.

Στη συνέχεια, ο κ. Μάγγος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τον κ. Γιώργο Κατή και την κα Καλλιόπη Κόντσα από την ΕΥΔ, τον κ. Αντώνη Ζουμπά από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΝΑΙ, τον κ. Γιώργο Καρακατσάνη από το ΔΗΛΙΤΑΠ και γενικά όσους συνέβαλλαν δραστικά στη δρομολόγηση της λύσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024