Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤουριστική και γαστρονομική προβολή των Κυκλάδων στο φεστιβάλ 'Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013'
Φεστιβάλ

Τουριστική και γαστρονομική προβολή των Κυκλάδων στο φεστιβάλ 'Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013'

Επιτυχία σημείωσε η φετινή συμμετοχή των Κυκλάδων ως τιμώμενη περιοχή στο τριήμερο Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013, που διοργάνωσε η ΔΕΣΜΗ Εκδοτική (περιοδικό 'Αθηνόραμα') από 29 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου στο Helexpo Palace, στο Μαρούσι.

Με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στο φεστιβάλ “Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013” (29/1-1/12, Helexpo Palace) ταξίδεψαν τα πιο αντιπροσωπευτικά εκλεκτά κυκλαδίτικα προϊόντα 25 παραγωγών, όπως φημισμένα κρασιά, ασυνήθιστα λικέρ, σπιτικά γλυκίσματα και μαρμελάδες, Π.Ο.Π. τυριά, βιολογικά αρωματικά φυτά και βότανα, χειροποίητες σάλτσες, ιδιαίτερα αρτοποιήματα, αγνά μέλια, μπίρες μικροζυθοποιίας και άλλα λαχταριστά εδέσματα από Αμοργό, Άνδρο, Ίο, Κέα, Κύθνο, Μύκονο, Νάξο, Σαντορίνη, Σύρο και Τήνο που μάγεψαν μεγάλους και μικρούς επισκέπτες.

Η επισκεψιμότητα του φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς οι διοργανωτές του υπολογίζουν πάνω από 17.000 επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια του εορταστικού αυτού τριημέρου γεύσεων, οι Κυκλαδίτες επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, να πραγματοποιήσουν επαφές και να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες, ταυτόχρονα όμως υπήρχε και η δυνατότητα αγοράς των προϊόντων τους από τους επισκέπτες, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις εξαντλήθηκαν.

Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, για να θαυμάσει τις ομορφιές των μοναδικών τουριστικών προορισμών του μομού μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, βιντεοπροβολές, αφίσες και πληροφοριακό υλικό τόσο σε έντυπη, όσο και ψηφιακή μορφή. Συνολικά διατέθηκαν πάνω από 15.000 ενημερωτικά έντυπα και ταξιδιωτικοί οδηγοί των κυκλαδικών νησιών στο πλαίσιο ανάδειξης της περιοχής ως κορυφαίου οινο-γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.

Την πρώτη μέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με εισηγητή τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων του ΟΠΕ σε θέματα επικοινωνίας και συγγραφέα, δρ. Γιάννη Κριτσωτάκι, ο οποίος κλήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων να μυήσει τους 25 παραγωγούς – εκθέτες στους “χρυσούς κανόνες” συμμετοχής σε εκθέσεις, προσφέροντας συμβουλές για τη κατάλληλη προετοιμασία που καθιστά μια συμμετοχή πιο επικερδής και αποτελεσματική.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022
23/11/2022
22/11/2022