Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤουρκία: Κινεζικά τρένα χωρίς οδηγό συνδέουν την Κωνσταντινούπολη με το αεροδρόμιο
Διεθνείς Ειδήσεις

Τουρκία: Κινεζικά τρένα χωρίς οδηγό συνδέουν την Κωνσταντινούπολη με το αεροδρόμιο

Τα αυτοματοποιήμενα τρένα χωρίς οδηγό, που συνδέουν την Κωνσταντινούπολη με το αεροδρόμιο, μπορούν να πιάσουν τα 120 χλμ. την ώρα.

Νέα γραμμή μετρό λειτουργεί με κινεζικής κατασκευής αυτοματοποιημένα τρένα χωρίς οδηγό, ικανά να πιάσουν ταχύτητα έως και 120 χιλιόμετρα την ώρα με ημερήσια χωρητικότητα 800.000 επιβατών, συνδέοντας το κέντρο της Κωνσταντινούπολης και το νέο διεθνές αεροδρόμιο της.

Σύμφωνα με το silkroadgreek.gr, τα πλήρως αυτοματοποιημένα τρένα χωρίς οδηγό κατασκευάστηκαν από την κινεζική εταιρεία CRRC Zhuzhou Locomotive Co., Ltd., η οποία υπέγραψε σύμβαση αγοράς και θέσης σε λειτουργία με τη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων Υποδομής της Τουρκίας τον Ιανουάριο του 2020.

Η γραμμή του μετρό, μήκους 34 χιλιομέτρων μεταξύ του σταθμού Kagithane στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και του νέου διεθνούς αεροδρομίου της πόλης, διαθέτει τα ταχύτερα τρένα της Τουρκίας ενώ οι αμαξοστοιχίες απότελούν το πρώτο αυτοματοποιημένο μετρό χωρίς οδηγό 120 χ.λ. ανά ώρα για την αγορά του εξωτερικού, σύμφωνα με το CRRC ZELC.

Η σύμβαση αφορούσε 176 βαγόνια του μετρό και απαιτούσε 60% ποσοστό εργασιών να γινόνται στην Τουρκία. «Αυτή η γραμμή του μετρό θα επιτρέψει το ταξίδι από τον σταθμό Kagithane στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σε 24 λεπτά», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη δημόσια τελετή έναρξης την Κυριακή.

Σύμφωνα με τη θυγατρική του CRRC ZELC στην Τουρκία, 40 οχήματα έχουν παραδοθεί ενώ οι εργασίες στα άλλα 136 βρίσκονται σε εξέλιξη στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Άγκυρα.

Νέες προσθήκες στη γραμμή, οι οποίες θα γίνουν καθώς συνεχίζεται η κατασκευή, θα αυξήσουν τη συχνότητα των τρένων και θα παρέχουν ένα ταχύτερο και πιο βολικό δίκτυο μεταφοράς για τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης.

Οι αμαξοστοιχίες είναι σε σχηματισμό 4 οχημάτων με μέγιστη χωρητικότητα 1.100 επιβατών. Το εξωτερικό των τρένων είναι διακοσμημένο με τουρκικά πολιτιστικά στοιχεία όπως μοτίβα τουλίπας.

Την τελευταία δεκαετία, το CRRC ZELC προμήθευσε περισσότερα από 400 οχήματα μετρό στην Τουρκία, τα οποία τώρα λειτουργούν στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της, δηλαδή την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του CRRC ZELC, δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τη συνεργασία με την Τουρκία και να γράψει νέα κεφάλαια «κοινής ανάπτυξης μέσω συζήτησης και συνεργασίας».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024