Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤρομοκρατική επίθεση 'βλέπει' η Carnival σε Αθήνα και Πειραιά
Κρουαζιέρα

Τρομοκρατική επίθεση 'βλέπει' η Carnival σε Αθήνα και Πειραιά

Έγγραφη προειδοποίηση της Carnival για την κατάσταση που επικρατούσε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο έκανε λόγο για συγκρούσεις, υψηλή εγκληματικότητα και, πιθανότητα, τρομοκρατικό χτύπημα. Αρκετοί επιβάτες της Carnival αποφάσισαν να μην κατέβουν από τα κρουαζιερόπλοια παραμένοντας μέσα στο πλοίο καθ'όλη τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε όλους τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων της Carnival μοιράστηκε χθες, Κυριακή 9 Μαΐου έγγραφη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, τονίζοντας ότι υπάρχουν συγκρούσεις, υψηλή εγκληματικότητα, και πιθανότητα φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ως αποτέλεσμα, αρκετοί επιβάτες αποφάσισαν να μην κατέβουν από τα κρουαζιερόπλοια παραμένοντας μέσα στο πλοίο καθ’όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι εύκολα κατανοητό ότι αυτό το γεγονός μειώνει τα έσοδα από τον τουρισμό κρουαζιέρας που τόσο πολύ έχει ανάγκη και ο τουριστικός κλάδος, αλλά και το κράτος.

Συγκεκριμένα, στην έγγραφη ενημέρωση αναφέρεται ότι υπάρχουν αναταραχές και γίνονται πολιτικές συγκεντρώσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, χωρίς ακόμα και καθόλου προειδοποιήσεις, προτρέποντας τους επιβάτες, αν κατέβουν στην Αθήνα, να αποφεύγουν τα κεντρικά σημεία της πόλης. Η απειλή για εγκληματικές ενέργειες και κλοπές πορτοφολιών είναι μια διαρκής απειλή στη πόλη της Αθήνας και του Πειραιά, αναφέρει η ενημερωτική επιστολή.

Επίσης, αναφέρει να έχουν μαζί τους οι τουρίστες ελάχιστα χρήματα και καθόλου πολύτιμα αντικείμενα για να μη γίνουν θύματα κλοπών, ενώ χρήματα να σηκώνουν μόνο από τα ΑΤΜ που βρίσκονται μέσα στις τράπεζες.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτές είναι γενικές οδηγίες για όλες τις μεγαλουπόλεις, αλλά η αναφορά σε τρομοκρατικό χτύπημα είναι αρκετά αποθαρρυντική. Στην προειδοποίηση αναφέρεται επίσης ότι οι διεθνείς αρχές ασφαλείας προειδοποιούν για απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος για τον Πειραιά και την Αθήνα, και ενημερώνει τους τουρίστες να βρίσκονται μακριά από αξιοθέατα, σημεία που συγκεντρώνεται κόσμος ή από σημεία κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.

Τέλος, αναφέρει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές και τους τοπικούς της αντιπροσώπους για να ενημερώνει τους επιβάτες σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024