Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΒιωματική προβολή, στην ολλανδική αγορά, της ελληνικής οινογνωσίας και γαστρονομίας
Οινοτουρισμός

Βιωματική προβολή, στην ολλανδική αγορά, της ελληνικής οινογνωσίας και γαστρονομίας

Ο ΕΟΤ στηρίζει την ελληνική γαστρονομία και οινοπαραγωγή στο Φεστιβάλ Ελληνικού Οίνου στην Ολλανδία, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τoυ Oργανισμού Προβολής Χαλκιδικής, του Δήμου Βόλου, της Aegean Airlines, της Grecotel, και των Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων Griekse Gids Reizen και Eilandhoppen.

Ελληνικά τοπικά εδέσματα και κρασιά από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να γευθούν όσοι επισκέφθηκαν το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Οίνου “Greek Wine Festival, A Glass of Greece” στην περιοχή Amersfoort της Ολλανδίας.

Πρόκειται για εκδήλωση δημοσίων σχέσεων, που οργάνωσε το Γραφείο Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κάτω Χωρών στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του ΕΟΤ 2019-2020, που είχε ως στόχο, τη βιωματική προβολή στην ολλανδική αγορά, της ελληνικής οινογνωσίας και γαστρονομίας, αλλά και τις μοναδικές δυνατότητες θεματικών τουριστικών προιόντων, που προσφέρει η χώρα μας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Επιμέρους στόχοι ήταν, η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την ελληνική παραγωγή και η αύξηση των ενδιαφέροντος και των πωλήσεων για τα ελληνικά κρασιά.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση προβολής των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων, ήταν τουριστικοί πράκτορες, που ενημερώθηκαν για τις οινοτουριστικές διαδρομές και τα δυνατότητες επισκέψεων σε οινοποιεία της Ελλάδας και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, όπως εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ειδικευμένοι bloggers που ασχολούνται με τη γαστρονομία και το κρασί.


Παρουσίαση της ελληνικής τρούφας. Από αριστερά, η Loren Grim (υπάλληλος Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών), ο κ. Χρήστος Πρόικος (Master of Ceremony) και ο κ. Μάικ Καρπάθιος, επιχειρηματίας – εισαγωγέας ελληνικής τρούφας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, o Oργανισμός Προβολής Χαλκιδικής, ο Δήμος Βόλου, η Aegean Airlines, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Grecotel, οι Ολλανδοί τουριστικοί πράκτορες Griekse Gids Reizen και Eilandhoppen που εξιδικεύονται με πακέτα διακοπών στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα 8 ελληνικών προορισμών και 14 ετικέτες οίνων ελληνικών ποικιλιών από 8 οινοποιεία. Το Κτήμα Τσελεπός στην Πελοπόννησο προσέφερε Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο, το Κτήμα Παπαγιαννάκος στην Αττική προσέφερε οίνους ποικιλίας Σαββατιανού, από την Σαντορίνη και το οινοποιείο Σιγάλα προσφέρθηκαν οίνοι ασύρτικου, το οινοποιείο Φουντής από τη Μακεδονία παρουσίασε το Ξινόμαυρο, το Κτήμα Ζαφειράκης από τη Θεσσαλία προσέφερε Λημνιώνα και Μαλαγουζιά, το Κτήμα Διαμαντάκης από την Κρήτη προσέφερε οίνους ποικιλίας Βιδιάνο, Λιάτικο και Μανδηλάρι, το Οινοποιείο Αβαντίς προσέφερε οίνους ποικιλίας Βραδιανό, ενώ οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν το μοναδικό γλυκό Μοσχάτο Σάμου του οινοποιείου Cavino.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε και παρουσίαση του μοναδικού ελληνικού προϊόντος τρούφας από την Στερεά Ελλάδα.

Το κοινό ενημερώθηκε για τους ελληνικούς προορισμούς με προωθητικό υλικό και τουριστικές παρουσιάσεις μέσω βίντεο για τον οινοτουρισμό στην Ελλάδα και συμμετείχε σε διαγωνισμό Instagram (με κληρώσεις δώρων για ταξίδια στην Ελλάδα). Επίσης έγινε παρουσίαση βιβλίου για τους ελληνικούς οίνους από την Ολλανδή συγγραφέα Frederiek Lommen, ενώ η βραδιά έκλεισε με ελληνική μουσική και χορό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024