Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΞεκινά το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης συνδετηρίων οδών του Ρεθύμνου
Περιφέρεια

Ξεκινά το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης συνδετηρίων οδών του Ρεθύμνου

Το συνολικό μήκος ανάπλασης και των επτά δρόμων είναι περίπου 800μ. Η συνολική επιφάνεια ανάπλασης και των επτά δρόμων είναι περίπου 9.000 τ.μ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.235.000 ευρώ.

Τη σύμβαση του έργου “Βιοκλιματική Ανάπλαση Κεντρικών Συνδετηρίων οδών της Πόλης του Ρεθύμνου” υπογράφει σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τον ανάδοχο εργολάβο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο βιοκλιματικής ανάπλασης επτά οδών και συγκεκριμένα των: Δασκαλάκη, Χατζηδάκη, Καζαντζάκη, Ασκούτση, Πρεβελάκη, Σιγανού και Καστρινάκη. Με εξαίρεση την οδό Πάρρεν Σιγανού, η οποία είναι παράλληλος των κεντρικών αρτηριών, οι άλλες έξι οδοί συνδέουν κάθετα τις ήδη αναπλασμένες κεντρικές αρτηρίες της πόλης του Ρεθύμνου, δηλαδή τη Λ. Κουντουριώτη και την οδό Μοάτσου.

Το συνολικό μήκος ανάπλασης και των επτά δρόμων είναι περίπου 800μ. Η συνολική επιφάνεια ανάπλασης και των επτά δρόμων είναι περίπου 9.000 τ.μ. Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, την οποία εκπόνησαν τα στελέχη του Δ.Ρ κ.κ. Μ. Τσάκωνας / αρχιτέκτονας και Γ. Πετρουλάκης / ηλεκτρολόγος μηχανικός, στόχος είναι η ανάπλαση των οδών, η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, η άνετη πρόσβαση όλων των οδών από ΑμεΑ, η διατήρηση κατά το δυνατόν θέσεων στάθμευσης και η δημιουργία εσοχών – θέσεων στάθμευσης δικύκλων.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • Κατασκευή νέων πεζοδρομίων
  • Υποδομές για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία ΑμεΑ (λωρίδα όδευσης τυφλών με ειδικές πλάκες, διαβάσεις με ράμπες, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ)
  • Δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην οδό Ασκούτση
  • Υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών και διασταυρώσεις οδών
  • Εγκατάσταση φωτισμού
  • Εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού (κάδοι μικρο-απορριμμάτων, καθιστικά)
  • Δημιουργία χώρων φύτευσης δέντρων και λουλουδιών.

Το έργο έχει συνολικό Προϋπολογισμό 1.235.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΠ “Κρήτη 2014-2020” (Άξονας Προτεραιότητας: “Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη”).

Σημειώνεται ότι το Ρέθυμνο ανήκει στο δίκτυο των “Bike Friendly” προορισμών (Πόλη Φιλική για Ποδήλατο), σήματος (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού), που έχει λάβει πρόσφατα από τη ΝatΤour και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Τουρισμού και του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024