Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΎμνος για τη Σίφνο από ταξιδιωτικά περιοδικά της Ιταλίας
Σε συνέχεια δημοσιογραφικής αποστολής που οργανώθηκε από το Δήμο Σίφνου

Ύμνος για τη Σίφνο από ταξιδιωτικά περιοδικά της Ιταλίας

Σε εκτενή ρεπορτάζ των ιταλικών Focus, Viaggi Vacanze και Turismo εξαίρονται η καθαρή θάλασσα και η φιλοξενία των κατοίκων της Σίφνου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις γεύσεις, την κουλτούρα και τις παραδόσεις του νησιού.

Ιδιαίτερα κολακευτικά ήταν τα σχόλια που επιφύλαξαν για τη Σίφνο σημαντικά ταξιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης της Ιταλίας, σε συνέχεια επιτυχημένης δημοσιογραφικής αποστολής που οργανώθηκε πρόσφατα στο νησί από τον Δήμο.

Ειδικότερα, το Focus αναφέρει ότι η Σίφνος “είναι το πιο αυθεντικό νησί των Κυκλάδων” και κάνει αναλυτική περιγραφή στην προσβασιμότητα, στη μορφολογία του εδάφους, στις υποδομές, τις ανωδομές, τα καταλύματα, τις ταβέρνες και τις υπηρεσίες με έμφαση στα καταστήματα με τοπικά προϊόντα και στα εργαστήρια κεραμικής. Επαινετικά είναι και τα σχόλια για “τον νεαρό δήμαρχο Ανδρέα Μπαμπούνη που έχει οργανώσει καλά το νησί”, ενώ αναλυτικά περιγράφονται τα σημαντικότερα επισκέψιμα σημεία, όπως μοναστήρια, παραλίες, ιστορικά και παραδοσιακά χωριά.

Το Viaggi Vacanze, με τίτλο “Σίφνος, ο θησαυρός του Αιγαίου” αναφέρεται στη βράβευση του National Geographic και, αφού δίνει έμφαση στον ιστορικό ορυκτό πλούτο, το χρυσό και το ασήμι, τονίζει: “Η Μύκονος, η Ίος και η Σαντορίνη παρόλο που είναι πιο γνωστές και συγκεντρώνουν τον περισσότερο τουρισμό των Κυκλάδων αναγνωρίζουν και σέβονται τη Σίφνο για την ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων της”. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ιστορία του νησιού από την Μυκηναϊκή εποχή καθώς και στο μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα, ενώ ταυτόχρονα εξαίρεται η ποιότητα των κατοίκων καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός με τους επισκέπτες του νησιού.

Τέλος, το Turismo θεωρεί ότι “για να συμπληρώσει κανείς ένα ταξίδι στην Ελλάδα δεν γίνεται να μην επισκεφτεί τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα τη Σίφνο, το πιο όμορφο νησί που συγκεντρώνει τα περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία όλων των νησιών του Αιγαίου”.

“Η υπέροχη θέα, οι μπλε και άσπρες εκκλησίες ξεχωρίζουν στις κορυφές των λόφων” προσθέτει το περιοδικό και αναφέρεται στην καλαισθησία των σπιτιών με τους κήπους, στα λευκά χωριά στους λόφους και τη θάλασσα, στα κρυστάλλινα νερά και στο υπέροχο κλίμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022