Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο και στη Μεσαρά Κρήτης
Ελλάδα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Ρόδο και στη Μεσαρά Κρήτης

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία έχει μέχρι τώρα αποτεφρώσει περί τα 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι πιθανόν μέχρι το βράδυ να έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στη νότια Ρόδο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, αν δηλαδή δεν υπάρξουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι προκαλούν αναζωπυρώσεις και επέκταση των μετώπων.

Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκονται από τα ξημερώματα όλες οι εστίες της πυρκαγιάς στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 18 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες, 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα πεζοπόρο τμήμα που αποτελείται από 14 άτομα, υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα της Κυριακής και αναζωπυρώθηκε χθες το απόγευμα κοντά στην Πόμπια και το Αντισκάρι, ενώ οι φλόγες έφτασαν για μια ακόμη φορά κοντά στον οικισμό Πηγαϊδάκια και ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρων για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024