Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΥποψήφια και επίσημα η Κέρκυρα για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021
Πολιτισμός

Υποψήφια και επίσημα η Κέρκυρα για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021

Με στόχο την 'ανάδειξη της πολιτιστικής της ζωής και την προώθησή της στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο', η πόλη της Κέρκυρας διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κέρκυρας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 έκανε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κώστας Νικολούζος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου. Με στόχο την “ανάδειξη της πολιτιστικής της ζωής και την προώθησή της στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο”, η πόλη της Κέρκυρας διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

Όπως τόνισε ο κ. Νικολούζος “διεκδικούμε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, για να αναδείξουμε την πολιτιστική ζωή της πόλης μας, να την αναπτύξουμε και να την προωθήσουμε στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο. Να δώσουμε πιο δυνατή πνοή και έμπνευση στην υπάρχουσα εξωστρέφειά μας και να μπορούμε να σχεδιάζουμε πιο σταθερά και μακροπρόθεσμα. Διεκδικούμε τον τίτλο προβάλλοντας την ιδιότυπη πολιτιστική μας ταυτότητα που διαμορφώνεται από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα αναπτύσσοντας χαρακτηριστικά με ευρύτατη απήχηση και άξια να οδηγούν την Κέρκυρα στο διάλογο των πολιτισμών και στην ανάδειξη του Υψηλού και του Ωραίου μέσω των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Πολιτισμού…

…Η πόλη μας, ενταγμένη ήδη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, έχει το ιστορικό φορτίο και μέγεθος για να επιλεγεί. Είναι βέβαια δύσκολο και φιλόδοξο σχέδιο. Όμως, επειδή το πιστεύουμε, σηκώνουμε την ηθική υποχρέωση να το αναδείξουμε, να το προβάλουμε, να το πετύχουμε”.

Την εκδήλωση της Κυριακής πλαισίωσαν πολιτιστικά συγκροτήματα και συγκεκριμένα , οι τρεις φιλαρμονικές της πόλης (Φιλαρμονική Εταιρία Κερκύρας, Φιλαρμονική “Μάντζαρος” και Φιλαρμονική “Καποδίστριας”), οι δημοτικές χορωδίες San Giacomo και “Δημόδοκος”, η Παιδική Χορωδία Κερκύρας και η χορωδία του Βαλανιού, καθώς και το Λύκειο Ελληνίδων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024