Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραCloud PMS, το παρόν και το μέλλον στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
Άρθρα

Cloud PMS, το παρόν και το μέλλον στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Pms

Τα Property Management Systems (PMS) είναι απαραίτητα εργαλεία στα χέρια των ξενοδόχων. Η τεχνολογία πλέον δίνει τη δυνατότητα το PMS να μεταφερθεί στο “cloud”. Τι σημαίνει αυτό και γιατί είναι σημαντικό;

Ο ερχομός της πανδημίας covid-19 αλλά και τεχνολογική ανάπτυξη άλλαξαν τις συνήθειες των ταξιδιωτών και διαμόρφωσαν νέες τάσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Ως εκ τούτου, ως ξενοδόχοι καλούμαστε να ακολουθήσουμε μία πιο πελατοκεντρική στρατηγική για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των πελατών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αντεπεξέλθουμε στις διάφορες προκλήσεις. Για αυτόν τον λόγο, η τεχνολογία του cloud PMS είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ για κάθε ξενοδόχο με πολλά οφέλη. Το cloud PMS αποτελεί το παρόν και το μέλλον στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Αφενός αποτελεί χρήσιμο εργαλείο καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης και αφετέρου βοηθάει κάθε ξενοδόχο να προσφέρει μία μοναδική και προσωπική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη. Το cloud PMS της eZee Technosys αποτελεί την καλύτερη επιλογή λογισμικού στην αγορά διεθνώς.

Τι εννοούμε όμως όταν μιλάμε για Cloud τεχνολογία
Το cloud είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αποθήκευση δεδομένων. Είναι μία τεχνολογία η οποία αποθηκεύει τα δεδομένα διαδικτυακά στο νέφος και όχι σε κάποια συσκευή. Δηλαδή, αντί να αποθηκεύουμε τα αρχεία μας σε ένα σκληρό δίσκο ή φυσικό server, αυτά αποθηκεύονται διαδικτυακά σε κεντρικό server με υψηλή δικλείδα ασφαλείας. Το cloud μας επιτρέπει έτσι να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία μας όπου κι αν βρισκόμαστε, ανεξαιρέτως της συσκευής που χρησιμοποιούμε και χωρίς να ανησυχούμε για την απώλεια τους. Με τη χρήση του cloud κερδίζουμε ασφάλεια δεδομένων, ευελιξία κι εξοικονομούμε αποθηκευτικό χώρο στις συσκευές μας.

Τι είναι το PMS
Το PMS (Property Management System-Σύστημα Διαχείρισης Ιδιοκτησίας) αποτελεί τμήμα ξενοδοχειακού λογισμικού, το οποίο προσφέρει ολιστική λύση στον ξενοδόχο. Συγκεντρώνει και απλοποιεί τις καθημερινές λειτουργίες του ξενοδοχείου, προσφέρει διευκολύνσεις στον ξενοδόχο και στον πελάτη και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης, μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών.

Το cloud PMS της eZee αποτελεί τη νούμερο 1 επιλογή ξενοδοχειακού PMS διεθνώς. Πρόκειται για ένα ευέλικτο και απλό στη χρήση cloud PMS, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους τύπους καταλυμάτων ακόμη και σε ξενοδοχειακές αλυσίδες. Είτε ως αυτόνομο είτε σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προϊόντα της eZee όπως είναι το Channel Manager και το Booking Engine. Βοηθάει τον ξενοδόχο στην καλύτερη οργάνωση του ξενοδοχείου, στην εξοικονόμηση χρημάτων και να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για να αυξήσει την κερδοφορία του.

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του cloud PMS της eΖee
Πρώτα απ΄ όλα, έχει προσιτό κόστος εγκατάστασης και συνδρομής σε σχέση με τα παραδοσιακά ξενοδοχειακά συστήματα. Δεν χρειάζεται να επενδύσουμε ούτε σε υποδομές ούτε σε τεχνικό προσωπικό. Με ένα cloud based σύστημα, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας υπολογιστής και σταθερή σύνδεση Ιnternet.

Επίσης, το κυριότερο είναι ότι τα cloud based συστήματα κάνουν εύκολη υπόθεση τη μεταφορά δεδομένων από ένα παλιό σύστημα στο cloud PMS χωρίς τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων. Η eZee Technosys διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία για να μεταφέρουμε εύκολα τα δεδομένα μας από το υφιστάμενο μας σύστημα στο cloud PMS και το πιο σημαντικό με ασφάλεια. Τα δεδομένα μας αποθηκεύονται σε κεντρικό server με υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Εύκολη διαχείρηση του ξενοδοχείου
Εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως η διαχείριση των ξενοδοχειακών λειτουργιών γίνεται μόνο από ένα σύστημα, όπου κι αν βρισκόμαστε. Μπορούμε να εκτελούμε διάφορες διαδικασίες όπως είναι το check in και το check out, να έχουμε πρόσβαση σε διάφορα reports των τμημάτων, τις κρατήσεις, τις πωλήσεις, τα POS των εστιατορίων ακόμη και το inventory χωρίς καν να είμαστε παρόντες στο κατάλυμα μας.

Επιπλέον, το PMS της eZee μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε όλες τις κρατήσεις που λαμβάνουμε, είτε πρoέρχονται από το website του ξενοδοχείου είτε από ΟΤΑs από ένα μόνο PMS. Ομοίως, μπορoύμε να διαχειριστούμε πολλά καταλύματα με ευκολία αλλά και διαφορετικά προφίλ, όπως είναι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και τα εταιρικά προφίλ ομαδοποιώντας τα.

Αναβαθμισμένη εμπειρία πελατών
Επιπρόσθετα, ένα cloud PMS μας βοηθάει να προσφέρουμε εμπειρίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες μας, μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών. Η εμπειρία του πελάτη ξεκινάει προτού ακόμη αφιχθεί στο κατάλυμα μας. Με τη συλλογή δεδομένων στο PMS είμαστε σε θέση να αναπτύσσουμε άμεση επικοινωνία με τους πελάτες, οι οποίοι αρέσκονται να αλληλεπιδρούν με το ξενοδοχείο.

Μπορούμε να τους προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες βάσει των προτιμήσεων τους και να απαντήσουμε στα ερωτήματα τους. Ακόμη, μπορούμε να διευθετήσουμε την αποστολή κωδικών check in και check out ή link online πληρωμής με sms στο κινητό. Επίσης, μπορούμε να εφαρμόσουμε upselling με διάφορες άλλες παροχές όπως το να στείλουμε ένα μπουκάλι κρασί στο δωμάτιο. Επιπρόσθετα, έχουμε τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε την αποστολή αυτοματοποιημένων email πριν την άφιξη ή μετά την αναχώρηση των πελατών ή όποτε εμείς επιθυμούμε, ενισχύοντας την επικοινωνία.

Αποδοτικότητα
Παράλληλα, το PMS μπορεί να βελτιώσει και την απόδοση του προσωπικού του ξενοδοχείου. Μειώνει σημαντικά την ανθρώπινη προσπάθεια μέσω της αυτοματοποίησης διαδικασιών και βελτιώνει την επικοινωνία όλων των τμημάτων με την υποδοχή, ούτως ώστε να ομαλοποιήται η διαμονή των πελατών. Μάλιστα, δημιουργείται διαφορετικός λογαριασμός για κάθε χρήστη ανά τμήμα με διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης κι έτσι μπορούμε να παρακολουθούμε όλες τις ενέργειες στο σύστημα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το PMS της eZee διαθέτει και εφαρμογή Ηotel Mobile App. Mπορούμε να ελέγχουμε το operations του ξενοδοχείου μας και να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα από το κινητό. Επιπλέον, το PMS της eZee ενσωματώνει την πλατφόρμα του WhatsApp γεγονός που μας επιτρέπει να αλληλεπιδρούμε με τους πελάτες μας 24*7 μέσω WhatsApp και ενδυναμώνει τη σχέση μας μαζί τους.

Διάχυση πληροφορίας
Εκτός από τα πιο πάνω, μπορούμε να παρακολουθήσουμε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με την απόδοση της επιχείρησης μας, γεγονός το οποίο μας επιτρέπει να εστιάζουμε στα σημεία που μας ενδιαφέρουν, προτού λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις και να εφαρμόσουμε στρατηγική τιμολογιακής πολιτικής.

Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα διασύνδεσης με τρίτες εφαρμογές όπως είναι το Channel Manager και το Booking Engine μέσω API, ώστε να ενημερώνεται η διαθεσιμότητα από το PMS του ξενοδοχείου σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια των OTAs. Αναπροσαρμόζουμε τη διαθεσιμότητα και τις τιμές μας ανάλογα την εποχή και τους ανταγωνιστές μας και διαχειριζόμαστε αυτοματοποιημένα τα έσοδα μας.

Τέλος, το cloud PMS μπορεί να συνδεθεί και με τα λογιστικά συστήματα του λογιστικού γραφείου με το οποίο συνεργαζόμαστε.

Εν κατακλείδι, διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει κανένα νόημα να επενδύουμε σε παραδοσιακά συστήματα τα οποία δεν μας διευκολύνουν. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή ως ξενοδόχοι να επιλέξουμε ένα cloud based PMS λογισμικό για να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο λειτουργίας του ξενοδοχείου μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών μας. Ωστόσο, το να επενδύσει κάποιος στο σωστό cloud PMS είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του καταλύματος όμως αποτελεί πρόκληση. To PMS της eZee Technosys αποτελεί την απόλυτη λύση για κάθε ξενοδόχο.

Διοίκηση - Cyntrix Information Management | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

H Μαρία Γιαννάκου είναι απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Central Lancashire. Προέρχεται από οικογένεια ξενοδόχων κι έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024