Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΕικονικά ταξίδια μέσω VR με την Future Need
Τεχνολογία

Εικονικά ταξίδια μέσω VR με την Future Need

Ταξιδεύοντας μέσω της Virtual Reality, από τη 'Νέα Θάλπη' στα ελληνικά νησιά και άλλους προορισμούς.

Την περίοδο αυτή, λόγω COVID-19, οι μετακινήσεις μας λιγόστεψαν, όμως μπορεί κανείς ακόμη να ταξιδέψει εικονικά με “όχημα” τη συσκευή Oculus Go και με “οδηγό” τον κ. Λεωνίδα Μπαμπάνη. Ο κ. Μπαμπάνης είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Future Need, της μοναδικής στην Ελλάδα εταιρείας Virtual Reality που διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία προορισμών, αλλά και πλούσια θεματολογία video, προσαρμοσμένη μάλιστα στις ανάγκες της 3ης ηλικίας.

Οι ηλικιωμένοι χρήστες της νέας τεχνολογίας, που φιλοξενούνται στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “Νέα Θάλπη” της Αττικής, “επισκέφθηκαν” τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Πάρο, σε μέρη που δεν κατανοούσαν που ήταν και δεν ήταν και τόσο εύκολο να προσανατολιστούν. Αυτός που έβλεπε, εξηγούσε στους υπόλοιπους που δεν έβλεπαν, και εκείνοι, μέσω των λεγομένων του, προσπαθούσαν να μαντέψουν το μέρος και να αντλήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Με τον τρόπο αυτόν επετεύχθη μία πολύ δυνατή άσκηση νοητικής ενδυνάμωσης, καθώς οι συμμετέχοντες προσπαθούσαν ταυτόχρονα να δουν, να θυμηθούν, να περιγράψουν και να μαντέψουν, εξασκώντας σε πολλά επίπεδα τον εγκέφαλό τους. Παράλληλα βίωσαν ικανοποίηση, τόσο από τα όμορφα τοπία που έβλεπαν ολοζώντανα μπροστά τους, όσο και από την μουσική που ακουγόταν μέσα από την ειδική κάσκα, εμπλουτίζοντας το εικονικό ταξίδι και μετατρέποντάς το τελικά, σε μια πραγματικά, μοναδική εμπειρία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024