Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΗ Amadeus λαμβάνει δεύτερο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα
Τεχνολογία

Η Amadeus λαμβάνει δεύτερο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα

Η Amadeus έλαβε ανασφάλιστο δάνειο 150 εκατ. ευρώ με περίοδο ωριμότητας εννέα ετών για να χρηματοδοτήσει δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης στον τομέα Διανομής για το διάστημα 2013-2015.

Η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (EIB), ο μεγαλύτερος χρηματοδοτικός φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενέκρινε ένα δεύτερο δάνειο για την Amadeus IT Group, θυγατρική του Ομίλου Amadeus IT Holding, ενός κορυφαίου συνεργάτη της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, με την δεύτερη να δρα ως ο εγγυητής της συναλλαγής.

Το ανασφάλιστο δάνειο των 150 εκατομμυρίων έχει περίοδο ωριμότητας εννέα ετών. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσει δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτύξης στον τομέα της Διανομής μεταξύ του 2013 και 2015.

Αυτό το δάνειο έρχεται να προστεθεί στο προηγούμενο ύψους 200 εκ. Ευρώ, που έλαβε η Amadeus από την EIB τον περασμένο Μάιο, το οποίο είχε επίσης περίοδο ωριμότητας εννέα ετών και ζητήθηκε για να καλύψει ανάγκες για την Έρευνα & Ανάπτυξη σε διάφορα έργα του Τομέα Τεχνολογικών Λύσεων μεταξύ του 2012 και 2014.

Η EIB είναι ο φορέας μακρόχρονου δανεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ιδρυθεί από τα κράτη μέλη. Ο Όμιλος της EIB θα αυξήσει σημαντικά τις δανειστικές του δραστηριότητες για το διάστημα 2013-2015, για να στηρίξει την ανάκαμψη της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Μετά την απόφαση των κρατών μελών, το 2012, να αυξήσουν το κεφάλαιο της EIB, ο φορέας θα δανείσει επιπλέον 60 δις ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και θέσεων εργασίας, με ετήσιο όγκο δανεισμού που φτάνει τα 65-70 δισ. ευρώ. Ένας τέτοιος στόχος είναι να προωθηθεί η εφαρμογή της οικονομίας της γνώσης, όπως η εκπαίδευση, η Έρευνα & Ανάπτυξη και η καινοτομία.

Οι συνεχιζόμενες επενδύσεις σε πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις αποτελεί τον πυρήνα του ήθους της Amadeus. Περίπου 2,4 δις ευρώ επενδύθηκαν σε θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης μεταξύ του 2004 και 2012, με 414 εκ. ευρώ να επενδύθηκαν μόνο το 2012, αντιπροσωπεύοντας το 14,2% των εσόδων. Η Amadeus έχει δεκαέξι κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης παγκοσμίως, πολλά από τα οποία βρίσκονται στην Ευρώπη, όπως οι  Νίκαια, το Λονδίνο, η Αμβέρσα, το Άαχεν, η Φρανκφούρτη, το Στρασβούργο και η Βαρσοβία, και απασχολεί 4.500 άτομα

Ο κ. Philippe de Fontaine Vive Curtaz, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας δήλωσε: “Αυτό το δάνειο προς την Amadeus ακολουθεί την επιτυχία του προηγούμενου δανείου, που δόθηκε πέρυσι το Μάιο. Για ακόμη μια φορά, η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό μας να προσφέρουμε πρόσβαση σε μακρόχρονη χρηματοδότηση για τις καλές και σταθερές επενδύσεις, ούτως ώστε να συμβάλλουμε υπέρ των στόχων της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παράδοση της Amadeus να προσφέρει επιτυχημένες τεχνολογικές λύσεις και δέσμευση σε καινοτομία στην ταξιδιωτική βιομηχανία είναι αδιαμφισβήτητη. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό βοηθά προς τον στόχο να διασφαλίσουμε ότι η οικονομία της γνώσης της Ευρώπης παραμένει ασυναγώνιστη”.

Ο κ. Luis Maroto, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amadeus σχολίασε επίσης: “Είμαστε βαθιά υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, ότι έχουμε λάβει χρηματοδότηση από την έγκριτη EIB. Θεωρούμε ότι αυτό το γεγονός είναι η ύψιστη μορφή αναγνώρισης για την μακρόχρονη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη πρωτοποριακών πελατοκεντρικών λύσεων. Τα 150 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στην ανάπτυξη του Τμήματος Διανομής και θα μας επιτρέψουν να φέρουμε την επανάσταση στα συστήματα κρατήσεων ταξιδιών, τόσο για διαμεσολαβητές ταξιδιών, όσο και για παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών, όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και οι σιδηροδρομικές εταιρείες”.

Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες της Amadeus για την Έρευνα και την Ανάπτυξη ήταν ιδιαίτερα εστιασμένες σε: εξαιρετικά υψηλή απόδοση επεξεργασίας συναλλαγών κάτω από αυστηρή διαθεσιμότητα συστήματος και απαιτήσεις αξιοπιστίας, εξόρυξη πληροφοριών από πολύ μεγάλες βάσεις δεδομένων, μηχανές αναζήτησης πολύ μεγάλης ανταπόκρισης, πολυκαναλικές εφαρμογές εξυπηρέτησης πελατών (agent desktop, web, kiosk, mobile, tablets) ή την πρωτοποριακή χρήση ανοιχτών συστημάτων, μεταξύ πολλών άλλων.

Προηγούμενα παραδείγματα της επιτυχημένης προσέγγισης της Amadeus για την Έρευνα και Ανάπτυξη, συμπεριλαμβάνουν την ανάπτυξη της σουίτας Amadeus Altea, μιας τεχνολογικής πλατφόρμας αεροπορικών εταιρειών που αποτελείται από τρεις ενότητες που καλύπτουν θέματα κρατήσεων, διαχείριση inventory και έλεγχο αναχωρήσεων, την οποία χρησιμοποιούν 110 αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων μερικές κορυφαίες σε όλο τον κόσμο, ενώ μόνο πέρυσι επεξεργάστηκε 564 εκατ. Επιβιβασμένους Επιβάτες (PB).

Περαιτέρω απόδειξη για την θέση της Amadeus ως ηγετική εταιρεία στην Έρευνα & Ανάπτυξη ήταν, στο τέλος του 2012, η διατήρηση της κατάταξης της μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη σε επενδύσεις στην Έρευνα & Ανάπτυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. To EU Industrial R&D Investment Scoreboard 2012, μια ετήσια έκθεση που δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξετάζει τις 1.000 μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες που επένδυσαν σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης το 2011 και τις κατατάσσει σύμφωνα με το συνολικό ποσό της επένδυσης που πραγματοποίησε η καθεμία. Η Amadeus κατέλαβε την πρώτη θέση στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024