Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΗ ασφάλεια στην εποχή των 'έξυπνων' κτιρίων
Τεχνολογία

Η ασφάλεια στην εποχή των 'έξυπνων' κτιρίων

O 'έξυπνος' ανελκυστήρας, η αχαρτογράφητη ελληνική αγορά, το πρόγραμμα 'Εξοικονομώ' και η σημασία των big data.

Με σύμμαχο την τεχνολογία και το αυξημένο βιοτικό επίπεδο, σε πολλές χώρες του κόσμου η κατασκευή “έξυπνων” σπιτιών είναι επιλογή οικονομικά εφικτή. Αν κάποτε τα βλέπαμε να φιγουράρουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και εντυπωσιαζόμασταν από
τις δυνατότητές τους και, κυρίως από την διασυνεσιμότητα μεταξύ των διαφόρων συσκευών, στον 21 ο αιώνα είναι πραγματικότητα και αποτελούν βασικό συστατικό των “έξυπνων” πόλεων που δημιουργούνται σταδιακά προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει ο άνθρωπος στον πλανήτη Γη.

Έρευνες καταδεικνύουν πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από το δομημένο περιβάλλον ισοδυναμούν με 8,65 δισ. τόνους! Κοινώς τα κτήρια είναι υπεύθυνα για το 40% περίπου του συνόλου των εκπομπών άνθρακα παγκοσμίως, γεγονός που δημιουργεί αυξανόμενη πίεση στον κλάδο του real estate να αλλάξει τις πρακτικές που εφαρμόζει.

Ποια στοιχεία όμως καθορίζουν την “ευφυΐα” μιας κτιριακής εγκατάστασης και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ασφάλειας και της εξοικονόμησης ενέργειας; Σε τι βαθμό περιορίζεται η ενέργεια που καταναλώνουμε όταν χρησιμοποιούμε ένα “έξυπνο” ασανσέρ, όπου αξιοποιώντας τα δεδομένα μπορούμε παράλληλα να προβλέπουμε και προλαμβάνουμε τυχόν βλάβες, ακόμη και να πραγματοποιήσουμε εξ αποστάσεως απεγκλωβισμό;

Report της Global Market Insights υπογραμμίζει ότι το 2020 η αγορά των “έξυπνων” ανελκυστήρων άγγιζε σε αξία τα 13,5 δισ. δολ. και μέσα σε μια επταετία αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 23,5 δις δολ., λόγω της αυξημένης ζήτησης που καταγράφεται παγκοσμίως.

Στο Think Big, ο κ. Νάσος Μπίκας, διευθύνων σύμβουλος της Valsamidis AE, εξηγεί στη δημοσιογράφο κα Μαρία Ακριβού πως η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Internet of Things ενσωματώνονται στους “έξυπνους” ανελκυστήρες, μιλά για τις ευκαιρίες ανακαίνισης μέσω του νέου προγράμματος “Εξοικονομώ” και απαντά σε πρακτικά ερωτήματα που απασχολούν τους χρήστες.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

09/02/2023
08/02/2023
07/02/2023
06/02/2023
03/02/2023
02/02/2023