Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ BCB Group δημιουργεί τουριστική 'VR City' στο μετασύμπαν
Τεχνολογία

Η BCB Group δημιουργεί τουριστική 'VR City' στο μετασύμπαν

Η BCB προέβλεψε ότι αυτό το μετασύμπαν θα μπορούσε να αναμένει πάνω από 70 εκατομμύρια (70.180.000) επισκέπτες ετησίως, καθώς οι αντίστοιχοι της πραγματικής ζωής σε καθένα από αυτά τα τουριστικά αξιοθέατα δέχονται, κατά μέσο όρο, 2 έως 14,7 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

Ο διεθνής κορυφαίος πάροχος επιχειρηματικών λογαριασμών και εμπορικών υπηρεσιών για την οικονομία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, BCB Group, έχει δημιουργήσει έναν “κυβερνοτουριστικό προορισμό” στο metaverse (μετασύμπαν, ένα ψηφιακό δίκτυο εικονικών κόσμων). Εδώ, οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου, σε ένα μέρος.

Η εικονική πόλη (VR City) περιέχει μερικά από τα πιο διάσημα τοπόσημα του πλανήτη, όπως οι καταρράκτες του Νιαγάρα, το Τσιτσέν Ιτζά στο Μεξικό, το Σινικό Τείχος της Κίνας, το Μπιγκ Μπεν, ο Πύργος του Άιφελ, του Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Κολοσσαίο, το Άγαλμα της Ελευθερίας και οι Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας. Σε αυτό το μετασύμπαν, τα avatars θα μπορούν να περιπλανηθούν ελεύθερα και να εξερευνήσουν μερικούς από τους πιο ιστορικούς ναούς, κτίρια, γλυπτά και ουρανοξύστες του πλανήτη από κοντά.

Οι αναλυτές δεδομένων στην BCB Group αποκάλυψαν ότι, εάν κατασκευαστεί αυτός ο εικονικός προορισμός, θα αποτιμηθεί στα 2,8 τρισ. λίρες, καθώς η αγορά γης θα κόστιζε περίπου 1,2 εκατ. ETH (Ether – κρυπτονόμισμα) για την κατασκευή του. Το πιο ακριβό τουριστικό αξιοθέατο που θα χτιστεί θα ήταν οι Πυραμίδες της Γκίζας, αξίας 17.367 ETH, ακολουθούμενο από το Σινικό Τείχος της Κίνας με 13.224 ETH και ο Χριστός ο Λυτρωτής με 6.028 ETH. Το ορόσημο με τη χαμηλότερη αξία είναι το Τσιτσέν Ιτζά, με κόστος 223 ETH.

Η αξία των τουριστικών αξιοθέατων (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) σε ETH στο Metaverse:

  • Πυραμίδες της Γκίζας – 17.367 ETH ανά κυβικό μέτρο γης
  • Σινικό Τείχος της Κίνας – 13.224 ETH ανά κυβικό μέτρο γης
  • Χριστός ο Λυτρωτής – 6.028 ETH ανά κυβικό μέτρο γης
  • Πύργος του Άιφελ – 5.056 ETH ανά κυβικό μέτρο γης
  • Μπιγκ Μπεν – 4.990 ETH ανά κυβικό μέτρο γης
  • Καταρράκτες του Νιαγάρα – 3.438 ETH ανά κυβικό μέτρο γης
  • Κολοσσαίο – 3.021 ETH ανά κυβικό μέτρο γης
  • Ταζ Μαχάλ – 1.607 ETH ανά κυβικό μέτρο γης
  • Άγαλμα της Ελευθερίας – 1.480 ETH ανά κυβικό μέτρο γης
  • Τσιτσέν Ιτζά – 223 ETH ανά κυβικό μέτρο γης

Όσοι επισκέπτονται την εικονική πόλη θα εξοικονομήσουν χιλιάδες λίρες, καθώς θα χρειαζόταν μόνο να πληρώσουν ένα τέλος μικρο-συναλλαγής ύψους 2 λιρών (ή 2,44 δολ.), το οποίο θα κάλυπτε τα τέλη φυσικού αερίου και θα τους παρείχε “πρόσβαση” σε απεριόριστα τουριστικά αξιοθέατα, μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλες δραστηριότητες στην πόλη. Μαζί με την εξοικονόμηση μετρητών στα τέλη εισιτηρίων, οι τουρίστες θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα επισκεπτόμενοι όλους αυτούς τους προορισμούς σε ένα μέρος, χωρίς να χρειάζεται να επιβιβαστούν σε πολλές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Σύμφωνα με έρευνα του BCB Group, θα χρειάζονταν 5 ημέρες, 18 ώρες και 44 λεπτά για να επισκεφθεί κανείς όλους αυτούς τους ιστότοπους, με κόστος έως και 7.426,14 λίρες (9.071,97 δολ.) σε αεροπορικά ταξίδια, λεωφορεία και ταξί. Οι τουρίστες θα έπρεπε επίσης να πληρώσουν μια μέση ημερήσια τιμή εισιτηρίου έως και 93,38 λίρες για να δουν όλα αυτά τα αξιοθέατα -ωστόσο, αυτές οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγές λόγω εποχικότητας.

Η BCB προέβλεψε ότι αυτό το μετασύμπαν θα μπορούσε να αναμένει πάνω από 70 εκατομμύρια (70.180.000) επισκέπτες ετησίως, καθώς οι αντίστοιχοι της πραγματικής ζωής σε καθένα από αυτά τα τουριστικά αξιοθέατα δέχονται, κατά μέσο όρο, 2 έως 14,7 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Ο ιδιοκτήτης αυτής της εικονικής πόλης θα κέρδιζε περίπου 385.000 λίρες την ημέρα, με βάση μια χρέωση εισόδου 2 λιρών για μικρο-συναλλαγές στο metaverse.

Τουριστικά αξιοθέατα βάσει επισκεπτών ανά έτος:

  • Πυραμίδες της Γκίζας – 14.700.000
  • Καταρράκτες του Νιαγάρα – 13.000.000
  • Σινικό Τείχος της Κίνας – 10.000.000
  • Ταζ Μαχάλ – 8.000.000
  • Πύργος του Άιφελ – 7.000.000
  • Κολοσσαίο – 6.000.000
  • Άγαλμα της Ελευθερίας – 4.500.000
  • Μπιγκ Μπεν – 2.980.000
  • Τσιτσέν Ιτζά – 2.000.000
  • Χριστός ο Λυτρωτής – 2.000.000

Ο ειδικός στη metaverse στον Όμιλο BCB, Kamran Choudhary σχολίασε: “Αυτή η VR πόλη ενσωματώνει μια βασική, αλλά υποτιμημένη πτυχή του metaverse – ότι είναι ‘ώριμη’ για δημιουργία. Οι ομάδες που επικεντρώνονται στην οικοδόμηση για το μέλλον, σε αντίθεση με τον εντυπωσιασμό στο παρόν, έχουν πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων αυτών των νέων τεχνολογιών. Με τα σημερινά ‘δομικά στοιχεία’ αυτών των οικοσυστημάτων να τιμολογούνται με τρόπο που αντικατοπτρίζει την τρέχουσα ζήτηση, η κατασκευή τους νωρίτερα παρά αργότερα θα μπορούσε να αποδειχθεί μια έξυπνη οικονομική επιλογή για πολλούς. Για παράδειγμα, αυτός ο κυβερνοτουριστικός προορισμός θα μπορούσε να αγοραστεί από άλλους που βλέπουν τις δυνατότητές του. Αυτή η γη μπορεί στη συνέχεια να επαναχρησιμοποιηθεί για επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός της πόλης VR με την ελπίδα να μετατραπεί σε περιουσιακό στοιχείο που δημιουργεί εισόδημα.

Επιπλέον, τα μετασύμπαντα ξεκινούν μια νέα εποχή ανταλλαγής πληροφοριών, μια εποχή που είναι πιο ‘συμπαγής’. Για παράδειγμα, η Σεούλ, η μεγαλύτερη μητρόπολη της Νότιας Κορέας, βρίσκεται στη διαδικασία μετάβασης σε μια “έξυπνη πόλη” μέσω της τεχνολογίας metaverse. Ο στόχος εδώ είναι να ξεπεραστούν τα παραδοσιακά εμπόδια στην αλληλεπίδραση, όπως ο χρόνος και ο χώρος. Αυτό θα επιτρέψει στο κοινό να βιώσει εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και υπηρεσίες που μπορεί να μην ήταν διαθέσιμες με παραδοσιακά μέσα. Συμμετέχοντας σε μια τέτοια προσπάθεια, η κυβέρνηση ελπίζει να επεκτείνει τη συνδεσιμότητας της πόλης, που είναι ήδη μια από τις πιο συνδεδεμένες στον κόσμο και να πετύχει τους Net Zero στόχους τους, ώστε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024