Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΤαξίδια στα νησιά του Αιγαίου με οδηγό τo egeonet.gr του ΙΜΕ
Υλοποιήθηκε από το ΙΜΕ με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους

Ταξίδια στα νησιά του Αιγαίου με οδηγό τo egeonet.gr του ΙΜΕ

Το Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού σχεδίασε το www.egeonet.gr, την “Πολιτιστική Πύλη του Αρχιπελάγους του Αιγαίου”, ένα δικτυακό κόμβο που λειτουργεί ως σύγχρονος, πρωτότυπος ιστορικοκοινωνικός οδηγός για τα νησιά του Αιγαίου. Ο […]

Το Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού σχεδίασε το www.egeonet.gr, την “Πολιτιστική Πύλη του Αρχιπελάγους<...> του Αιγαίου”, ένα δικτυακό κόμβο που λειτουργεί ως σύγχρονος, πρωτότυπος ιστορικοκοινωνικός οδηγός για τα νησιά του Αιγαίου. Ο κόμβος παρουσιάζει την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον των νησιών του Αιγαίου, από την Προϊστορία μέχρι σήμερα. Στόχος του είναι να φέρει σε επαφή το ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό με την ιστορική, πολιτισμική και περιβαλλοντική φυσιογνωμία του Αιγαίου και συγχρόνως να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους πρόκειται να επισκεφθούν τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά το καλοκαίρι.

Ο κόμβος περιλαμβάνει λήμματα που παρουσιάζουν, με απλό και κατανοητό τρόπο, τόσο την ιστορία και τον πολιτισμό των μεμονωμένων νησιών, όσο και ευρύτερα ζητήματα ιστορικού και πολιτισμικού χαρακτήρα, όπως η ναυτιλία, η πειρατεία, η αρχαιολογία του Αιγαίου, ο λαϊκός πολιτισμός και η δημογραφία. Επίσης, παρουσιάζονται λήμματα που αφορούν τόσο τη σημερινή κοινωνία και οικονομία των νησιών, όσο και το φυσικό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική, το οικοσύστημα και τη γεωλογία.

Μέσα από το www.egeonet.gr ο επισκέπτης μπορεί να μάθει τα πάντα για το αγαπημένο του αιγαιοπελαγίτικο νησί. Μπορεί να ενημερωθεί για τα φεστιβάλ, τις αθλητικές ομάδες, τους πολιτιστικούς σύλλογους, τα πανηγύρια και τις γιορτές που διοργανώνονται, τις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τους παραδοσιακούς οικισμούς ή τα φυσικά μνημεία.

Τα λήμματα υποστηρίζονται από χάρτες, φωτογραφίες, βιβλιογραφία, δικτυογραφία, παραθέματα από τις πηγές, γλωσσάρι, βίντεο, αρχεία ήχου και άλλες πολυμεσικές εφαρμογές.

Ο κόμβος λειτουργεί επίσης ως πύλη (portal) του Διαδικτύου που συλλέγει, ταξινομεί και περιγράφει διαδικτυακούς τόπους (websites), οι οποίοι ασχολούνται με την ιστορική και πολιτισμική φυσιογνωμία του Αιγαίου, καθώς και με το φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημά του.

Ο κόμβος αναπτύχθηκε από το επιστημονικό δυναμικό του ΙΜΕ και από εξωτερικούς συνεργάτες και παρουσιάζεται σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά. Υλοποιήθηκε από το ΙΜΕ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” του Γ` ΚΠΣ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024