Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤο λιμάνι της Λιναριάς στη Σκύρο δίνει 5G στους επισκέπτες
Προορισμοί

Το λιμάνι της Λιναριάς στη Σκύρο δίνει 5G στους επισκέπτες

Πανελλήνια πρωτιά για το Λιμάνι της Σκύρου που εγκαθιστά 5G και δίνει δημόσιο δωρεάν WiFi σε σκάφη και επισκέπτες

Το λιμάνι της Λιναριάς στη Σκύρο καινοτομεί και εγκαθιστά τα πρώτα στη Ελλάδα routers λήψης 5G σήματος κινητής τηλεφωνίας και εκπομπής του ως δημόσιου WiFi στα σκάφη και τους επισκέπτες του καταργώντας τις επίγειες τηλεφωνικές γραμμές μέσω των οποίων παρείχε Δημόσιο WiFi από το 2014.

Τα ειδικά συμβατά με το σήμα της «Cosmote» 5G routers βρέθηκαν και αγοράστηκαν από τη Δανία και εγκαταστάθηκαν στο γραφείο του Λιμενικού ταμείου. Το Λ.Τ Σκύρου σύναψε συμβόλαιο κινητής με μια κάρτα sim απεριορίστων η οποία εχει τη δυνατότητα έκδοσης έως και 5 καρτών sim κλώνων οι οποίες λαμβάνουν μόνο δεδομένα.

Ήδη 2 κάρτες sim κλώνοι τοποθετήθηκαν στα πρώτα δύο 5G routers. Η κάθε sim λαμβάνει ταχύτητα περ. 500 mbps και οι δύο μαζί «φορτώνουν» προσθετικά το κεντρικό ρούτερ-δρομολογητή του λιμανιού. Το κεντρικό ρούτερ τροφοδοτεί με WiFi υψηλών ταχυτήτων το δίκτυο των εγκατεστημένων κεραιών περιμετρικά του λιμένα έτσι που οι χρήστες και οι επισκέπτες του λιμένα να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν γρήγορο και ισχυρό διαδικτυακό σήμα.

Η Cosmote εκπέμπει 5G στη Λιναριά με ταχύτητα περ 500 mbbs σε όποιον διαθέτει τηλεφωνική συσκευή 5G, ενώ μέσω του Λ.Τ Σκύρου εκπέμπονται και ακόλουθα 3 δίκτυα WiFi τα οποία τροφοδοτούνται πλέον από το 5G: :Linariaport free wifi”, “Marina VIP”, “SPF”

1. To δημόσιο και ελεύθερο δηλ δωρεάν WiFi μέσω του δικτύου “LINARIAPORT free WIFI” μπορεί να εξυπηρετήσει 1000 χρήστες με ταχύτητες περ 15-17 mbbs download & 6-7 mbbs upload ανά χρήστη.

2. Το Δημόσιο, με κωδικό WiFi μεσω του δικτύου “MARINA VIP” το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει 700 χρήστες επιβαίνοντες σε τουριστικά σκάφη με ταχύτητες 25-27 mbbs download& 8-10 mbbs upload ανα χρήστη.

3. Το δίκτυο SPF (με κωδικό) χρησιμοποιείται από το γραφείο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, τους υπολογιστές του Τουριστικού καταφυγίου, τους υπολογιστές της γραμματειακής υποστήριξης του τουριστικού καταφυγίου, τις κάμερες θέασης του λιμένα, το σταθμό καταγραφής μικροσωματιδίων της ατμόσφαιρας, τον μετεωρολογικό σταθμό του λιμένα και τους εργαζόμενους.

Από το 2019 το λιμενικό ταμείο Σκύρου είχε έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο 5G της «Cosmote» προκειμένου να εγκατασταθεί πειραματικό δίκτυο σήματος 5G στο λιμάνι.

Η πανδημία και τα προβλήματα που προέκυψαν καθυστέρησαν τις εξελίξεις το πειραματικό στάδιο εκπομπής δεν προχώρησε όμως το 5G σήμα εκπέμφθηκε ασύρματα στο λιμάνι δυο χρόνια αργότερα τον Δεκέμβριο του 2021. Το Λ.Τ Σκύρου θα προσθέσει επί πλέον routers 5G ώστε να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το Δημόσιο WiFi που εκπέμπει παρέχοντας τη δυνατότητα της πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όσους για διαφόρους λόγους δεν είχαν τη δυνατότητα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024