Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες Μεταφορές3ο Διεθνές Συνέδριο για τα λιμάνια, τις θαλάσσιες μεταφορές και τη νησιωτικότητα
Συνέδρια

3ο Διεθνές Συνέδριο για τα λιμάνια, τις θαλάσσιες μεταφορές και τη νησιωτικότητα

Το συνέδριο είναι σε θέση να εδραιώσει τη θέση του ως forum και ως δίκτυο ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, ειδικά στοχοθετημένων για την επίτευξη βιωσιμότητας στις δραστηριότητες νησιωτικών λιμένων για την επιβίωση των τοπικών κοινοτήτων τους, για την ποιοτική ενίσχυση του περιφερειακού και εθνικού τουρισμού και αποτελεσματική προστασία του ίδιου του περιβάλλοντος.

Στις 19 και 20 Απριλίου, στο Εμπορικό & Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, πραγματοποιείται το 3ο Διεθνές Συνέδριο “Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα”.

Στη φετινή διοργάνωση θα παραστούν διακεκριμένοι ομιλητές που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με στόχο να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και να προωθηθεί η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών.

Όπως δήλωσε ο Dr. Chris Wooldridge, Επιστημονικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού οργανισμού EcoPorts, επίτιμος επιστ. συνεργάτης του Παν/μίου του Κάρντιφ και κύριος ομιλητής στο συνέδριο: “Το συνέδριο για τα Λιμάνια, τις Θαλάσσιες Μεταφορές και την Νησιωτικότητα που διοργανώνεται από το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου (ΕΠΕΓΑ) & το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, καθιερώνεται ως ένα αποτελεσματικό εργαστήριο για τα κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα της βιωσιμότητας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μια άλλη από τις αρετές του είναι το γεγονός ότι είναι ένα από τα λίγα Συνέδρια όπου οι ειδικές περιπτώσεις μικρών και νησιωτικών λιμένων συζητώνται στο πραγματικό πλαίσιο των ευρύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες και όπου τα περιβαλλοντικά προβλήματα πρέπει να τεθούν με όρους που θέτει πλέον η γενικότερη ναυτιλιακή αγορά.

Ο λιμενικός τομέας και η ναυτιλιακή βιομηχανία εξετάζονται πλέον, τόσο με την παγκόσμια όσο και με την τοπική τους σημασία. Άλλες αξιόλογες περιβαλλοντικές διασκέψεις για λιμάνια, όπως το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Περιβαλλοντικών Λιμένων και η διάσκεψη GreenPort παρουσιάζουν μια καθαρά ευρωπαϊκή / διεθνή κλίμακα προβληματισμού, ενώ το Συνέδριο του Πειραιά είναι περισσότερο προσανατολισμένο σε μικρά και νησιωτικά λιμάνια που αναζητούν τις καλύτερες επιλογές για την αειφόρο ανάπτυξη σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο τεχνικών ευκαιριών, αυξάνοντας τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων και αναζητώντας τις κινητήριες δυνάμεις που θα οδηγήσουν στη συμμόρφωση με τη νέα νομοθεσία και θα συμβάλουν στη μείωση του κόστους / κινδύνου. Πολλοί αναλυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ πολιτικής και πρακτικής είναι εκείνο της εφαρμογής – δηλαδή ποιές είναι εκείνες οι τεχνικές, μεθοδολογικές και διαχειριστικές επιλογές που ανοίγουν νέες ευκαιρίες σε μικρά λιμάνια που λειτουργούν στο περιφερειακό, νησιωτικό σύστημα”.

Το Συνέδριο για τα Λιμάνια, τις Θαλάσσιες Μεταφορές και την Νησιωτικότητα που διοργανώνεται από το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου (ΕΠΕΓΑ) είναι σε θέση να εδραιώσει τη θέση του ως forum και ως δίκτυο ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, ειδικά στοχοθετημένων για την επίτευξη βιωσιμότητας στις δραστηριότητες νησιωτικών λιμένων για την επιβίωση των τοπικών κοινοτήτων τους, για την ποιοτική ενίσχυση του περιφερειακού και εθνικού τουρισμού και αποτελεσματική προστασία του ίδιου του περιβάλλοντος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024