Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐα24ωρη απεργία της ΠΝΟ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου
Ακτοπλοΐα

24ωρη απεργία της ΠΝΟ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Κεντρικός στόχος είναι η έναρξη διαπραγματεύσεων για υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας από 1/1/2023, με αύξηση 12% σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Καθηλωμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία στις 9 Νοεμβρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στην απεργία που έχει προκηρύξει για εκείνη την ημέρα η ΓΣΕΕ.

“Καθορίστηκαν και τα κατάλληλα μέτρα για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου 2022 στην οποία βεβαίως συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ και προσθέτει πως κεντρικός στόχος είναι η έναρξη διαπραγματεύσεων για υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας από 1/1/2023, με αύξηση 12% σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Για το λόγο αυτό θα στείλει τα αιτήματά της προ τα αρμόδια υπουργεία, “ώστε να αποφευχθεί το απαράδεκτο φαινόμενο των προηγούμενων ετών, να υπογράφονται οι συμβάσεις στο τέλος του έτους και όχι στην αρχή”. Επίσης, η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στα πλοία για διαπίστωση της ορθής εφαρμογής των ΣΣΕ και της νομοθεσίας.

Η ανακοίνωση των σηματείων ΠΕΜΕΝΣΤΕΦΕΝΣΩΝΠΕΕΜΑΓΕΝ:

“(…) αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 9 Νοέμβρη.

Να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη, εργαζόμενου, ο απεργιακός αγώνας, για αυξήσεις στους μισθούς, φθηνό ρεύμα και τρόφιμα, κατάργηση φόρων, για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ.

Στις παρεμβάσεις του οι πρόεδροι των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν ότι αυτή η πολιτική της ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστών, τραπεζιτών, βιομηχάνων, που υπηρετούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δημιουργήσει σε χώρους δουλειάς συνθήκες γαλέρας, με εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η αναμόρφωση του ‘Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου’ (ΚΙΝΔ), που ενσωματώνει την αντεργατική νομοθεσία και κύρια την κατάργηση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 2006, καθορίζοντας τα ελάχιστα που προβλέπουν Διεθνείς Συμβάσεις (ITF, IBF, ILO κά) με μισθούς πείνας.

Έχει τεράστιες ευθύνες ο Γ.Γ. και η πλειοψηφία της ΠΝΟ, που συνεχίζει να οπλίζει την επιθετικότητα εφοπλιστών – κυβέρνησης, με τις συμφωνίες που υπογράφει αποκομίζοντας χρήματα για να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ, για το σύνολο των ναυτεργατών από όποια χώρα και αν προέρχονται.

ΤΩΡΑ να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ, σε κάθε πλοίο και ναυτεργάτη, σε κάθε ναυτική σχολή και σπουδαστή, σε κάθε συνταξιούχο, να αποτελέσει αιτία πολέμου η συντριβή των ΣΣΕ.

Κανένα βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Να απαντήσουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβρη, απαιτώντας να αποσυρθούν οι διατάξεις – τερατούργημα του ΚΙΝΔ“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024