Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕκπτώσεις στα ημερήσια δρομολόγια παρέχουν οι Μινωικές Γραμμές

Εκπτώσεις στα ημερήσια δρομολόγια παρέχουν οι Μινωικές Γραμμές

Εκπτώσεις μέχρι και 30% παρέχουν οι Μινωικές Γραμμές στα ημερήσια δρομολόγια της εταιρίας και στους επιβάτες αλλά και στα οχήματα. Οι εκπτώσεις αφορούν στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς–Ηράκλειο. Οι εκπτώσεις αυτές είναι […]

Εκπτώσεις μέχρι και 30% παρέχουν οι Μινωικές<.> Γραμμές στα ημερήσια δρομολόγια της εταιρίας και<...> στους επιβάτες αλλά και στα οχήματα. Οι εκπτώσεις αφορούν στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς–Ηράκλειο.
Οι εκπτώσεις αυτές είναι μέρος της εμπορικής πολιτικής της εταιρίας, η οποία περιλαμβάνει εκπτώσεις που φθάνουν το 50% στα ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού. Ενδεικτικά, στις γραμμές εσωτερικού η εταιρία προσφέρει έκπτωση 30% στα ημερήσια δρομολόγια θέρους για επιβάτες και οχήματα, σε γκρουπ 25 ατόμων και άνω, έκπτωση 50% στους φοιτητές, καθώς και έκπτωση 20% για επιβάτες και οχήματα στα εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών που έχουν εκδοθεί από πριν.
Για τα αγροτικά αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά ενός τόνου χορηγείται έκπτωση της τάξης του 25% σε κάθε διαδρομή. Στις γραμμές εξωτερικού, η εταιρία προσφέρει έκπτωση 50% στο εισιτήριο επιστροφής στην υψηλή και μεσαία περίοδο, 30% στο εισιτήριο επιστροφής στη χαμηλή περίοδο και 50% στο εισιτήριο των ΙΧ αυτοκινήτων, εφόσον διακινούνται στις γραμμές εσωτερικού
Επίσης, η εταιρία έχει θεσπίσει τις Μινωικές Υποτροφίες, σύμφωνα με τις οποίες χορηγούνται δωρεάν ή με μεγάλες εκπτώσεις εισιτήρια για τη μεταφορά, από και προς την Κρήτη, σωματείων και βραβευθέντων φοιτητών.
Να σημειώσουμε ότι οι εκπτώσεις των Μινωικών Γραμμών έρχονται σε συνέχεια του αιτήματος των συλλόγων των Κρητικών της Αθήνας οι οποίοι με επιστολή τους που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ τόνιζαν στις κρητικές εταιρίες (Μινωικές, ΑΝΕΚ, ΛΑΝΕ) την ανάγκη μείωσης των εισιτηρίων κατά 30% ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά των Κρητών.
Η συντονιστική επιτροπή που συγκροτήθηκε ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή της ότι «Το κόστος των εισιτηρίων σήμερα είναι υψηλό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο σε ορισμένες περιπτώσεις να υπερβαίνουν και τις τιμές αυτών των αεροπορικών εισιτηρίων.» Ενώ σε άλλη παράγραφο τονίζει ότι «Ήρθε, πιστεύουμε η ώρα οι εταιρίες να αποδείξουν ότι είναι πράγματι Λαϊκής Βάσης και στην πράξη, κι όχι μόνο στα χαρτιά, στηρίζοντας με τις ανάλογες ενέργειες τους 500.000 και πλέον Κρητικούς του Λεκανοπεδίου. Γι αυτό λοιπόν σας παρακαλούμε, όπως εξετάσετε το αίτημα μας, τόσο για την ενίσχυση των εταιριών, όσο και για την ενίσχυση των δεσμών των Κρητών με τους γενέθλιους τόπους, καθώς επίσης και των Κρητικών του νησιού, που θέλουν να επισκεφθούν τους δικούς τους στην Αθήνα, προχωρώντας σε μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 30% συνολικά, καθώς οι εκπτώσεις που έγιναν τον τελευταίο καιρό, δεν κρίνονται ικανοποιητικές. Θα πρέπει επίσης να εξεταστεί η περίπτωση, για διαχωρισμό των τιμών Χειμώνα-Καλοκαίρι.»
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι Κρητικοί της Αττικής δηλώνουν στην επιστολή τους ότι αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις κρητικές ακτοπλοϊκές εταιρίες. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Στο νέο τοπίο, που πολύ σύντομα θα διαμορφωθεί στο χώρο των θαλάσσιων συγκοινωνιών, με την παρουσία νέων εταιριών στις γραμμές της Κρήτης, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι η Παγκρήτιος Ένωση και τα Κρητικά Σωματεία της Αττικής θα σταθούν στο πλευρό των Κρητικών Εταιριών, αφού είμαστε βέβαιοι ότι θα δείξετε κατανόηση στο σοβαρό αυτό οικονομικό και κοινωνικό θέμα, στο οποίο έχει χρέος να συμβάλει και η Πολιτεία με το να επιδοτήσει τις Εταιρίες, δίνοντας την ευκαιρία στους Κρήτες, να μπορούν να επισκεφθούν τους τόπους που γεννήθηκαν, τους τόπους που λαχταρούν.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024