Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπιστολή στον Παυλίδη απέστειλαν οι εργαζόμενοι της ΔΑΝΕ

Επιστολή στον Παυλίδη απέστειλαν οι εργαζόμενοι της ΔΑΝΕ

Να κατακυρώσει τον διαγωνισμό για την επικείμενη επιδοτούμενη γραμμή Ρόδου – Κω – Σάμου – Θεσσαλονίκης υπέρ της ΔΑΝΕζήτησαν πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι της εταιρίας με επιστολή τους προς […]

Να κατακυρώσει τον διαγωνισμό για την επικείμενη επιδοτούμενη γραμμή Ρόδου – Κω – Σάμου – Θεσσαλονίκης υπέρ της ΔΑΝΕ<...>ζήτησαν πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι της εταιρίας με επιστολή τους προς τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Α. Παυλίδη.

“Ελπίζουμε να μην είστε εσείς που θα βάλετε την οριστική ταφόπλακα στη ΔANE, γιατί εκτός από το δικό σας προσωπικό πολιτικό κόστος, τεράστιο θα είναι και αυτό που θα χρεωθεί η ίδια η Κυβέρνηση”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στην ΔANE, η οποία, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, έχει ως εξής:

“Εμείς, σαν Σύλλογος Εργαζομένων Δ.A.N.E. Ρόδου, θα θέλαμε να στείλουμε αυτή την επιστολή στον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και συντοπίτη μας κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, γνωρίζοντας πως οι αμέσως επόμενες μέρες είναι οι κρισιμότερες για την εταιρία μας.

Πριν ξεκινήσουμε μια σειρά ερωτημάτων, θα θέλαμε να θέσουμε, υπόψιν του κυρίου Υπουργού, τα εξής:

Επί 14 μήνες – από τον Μάιο 2004 – , όπου η εταιρία μας βρίσκεται σε αδράνεια, εμείς, οι οικογένειες μας και τα παιδιά μας βρισκόμαστε σε τραγικότατη οικονομική κατάσταση. Σε 14 μήνες έχουμε λάβει μόνο τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και 300 ευρώ κάθε μήνα από τον Νοέμβριο 2004, από τον O.A.E.Δ. υπό μορφή βοηθήματος. Εργαζόμαστε όλοι πάνω από 10 χρόνια στην εταιρία και μαζί με αυτήν έχουμε φορτωθεί όλα τα τραγικά λάθη που έγιναν στο παρελθόν από τις εκάστοτε διοικήσεις. Είμαστε οι μόνοι που `φωνάζουν`, εδώ και 14 μήνες, ότι υπάρχει η δυνατότητα επαναλειτουργίας της Δ.A.N.E., η οποία, θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι, είναι η μόνη εταιρία που μπορεί να λύσει το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των νησιών μας και που θα μας κάνει να ζούμε αξιοπρεπώς και όχι με το εξευτελιστικό ποσό των 300 ευρώ.

Τις τελευταίες μέρες γίνονται σημαντικές προσπάθειες από την πλευρά του στρατηγικού επενδυτή (A.N.E.K.) για την οριστική λύση του προβλήματος. Σύγκριση ανάμεσα στο `F/B Διαγόρας` και σε άλλα πλοία, που είναι διαθέσιμα για τη γραμμή Ρόδο – Κω – Σάμο – Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να γίνει. Η προσφορά της Δ.A.N.E. για το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι η χαμηλότερη με 37.500 ευρώ. Αναρωτιόμαστε λοιπόν κ. Υπουργέ, τι άλλο χρειάζεστε για να πάρουμε τη γραμμή, να επαναλειτουργήσει η εταιρία και να μπορέσουν να επισκευαστούν και να δρομολογηθούν και τα άλλα δύο πλοία της εταιρίας το `F/B Ρόδος` και το `F/B Πάτμος`;

Ελπίζουμε να μην είστε εσείς που θα βάλετε την οριστική ταφόπλακα στη Δ.A.N.E., όταν μέσα στα νησιά που πλήττονται άμεσα, είναι και η γενέτειρά σας η όμορφή μας Κως, γιατί εκτός από το δικό σας προσωπικό πολιτικό κόστος, από την εκλογική περιφέρεια όπου εκλέγεστε για τετραετίες, τεράστιο θα είναι και αυτό που θα χρεωθεί η ίδια η Κυβέρνηση.

Τελειώνοντας θα θέλαμε δημόσια να ευχαριστήσουμε όσους, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, στέκονται στο πλευρό της Δ.A.N.E., τον απλό κόσμο της εκλογικής σας περιφέρειας, κ. Υπουργέ, που αν ήσασταν στη Ρόδο και μιλούσατε μαζί τους, θα βλέπατε ότι περιμένουν με ανυπομονησία την επαναλειτουργία της μοναδικής Δωδεκανησιακής Ναυτιλιακής Εταιρίας, το E.B.E.Δ. για τις επιστολές συμπαράστασης που έχει εκδώσει και τον βουλευτή ΠA.ΣO.K. κ. Γιάννη Παρασκευά ο οποίος βρίσκεται κοντά στα προβλήματά μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024