Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ άλλη διάσταση της τραγωδίας

Η άλλη διάσταση της τραγωδίας

Μία άλλη διάσταση στο τραγικό ατύχημα της βύθισης του Express Samina έδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής μιλώντας χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου. Ο κ. Παπουτσής μιλώντας […]

Μία άλλη διάσταση στο τραγικό ατύχημα της βύθισης του Express Samina έδωσε ο<...> υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής μιλώντας χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου. Ο κ. Παπουτσής μιλώντας για "εγκληματικά λάθη" έδωσε το μέγεθος των συνεπειών για την ελληνική ακτοπλοΐα και τον ελληνικό τουρισμό τονίζοντας ότι "δεν θα πρέπει να εμπλακούμε σε μια διαδικασία διαρκούς απαξίωσης συνολικά των Ελλήνων ναυτικών για τα εγκληματικά λάθη που έγιναν στο Express Samina. Και με την ευκαιρία αυτής της τραγωδίας να απαξιώσουμε συνολικά την ελληνική ακτοπλοΐα δημιουργώντας έτσι το έδαφος στους όποιους ανταγωνιστές μας εκτός της χώρας μας για να μπορέσουν να προσβάλλουν την ελληνική ακτοπλοΐα, να δυσφημήσουν τη χώρα μας, να μειώσουν την τουριστική κίνηση, να επιδιώξουν φθηνότερα τουριστικά πακέτα για την επόμενη χρονιά". Πράγματι, δεν θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία της τύχης για μία χώρα που ζει από τον τουρισμό της -και η ακτοπλοΐα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτόν- την ημέρα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, όπου το θέμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό επισκιάστηκε από το τραγικό συμβάν. Δυστυχώς η εικόνα που μεταφέρθηκε από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. ήταν ότι η ανικανότητα ήταν διπλή. Τόσο στο θέμα της πρόληψης και αποφυγής του ατυχήματος, όσο και στο θέμα των διαδικασιών διάσωσης των επιβατών.
Ο κ. Παπουτσής τόνισε επίσης ότι το ναυάγιο γίνεται αφορμή να πάρουμε θέση στο θέμα της σύγχρονης, υγιούς και ανταγωνιστικής ελληνικής ναυτιλίας. Γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση θα περάσει οπωσδήποτε στην απελευθέρωση και τόνισε ότι σύντομα θα δημοσιοποιηθεί και το νομοσχέδιο για την ποντοπόρο ναυτιλία.
Σχετικά με την παλαιότητα του πλοίου τάχθηκε κατά της πλήρους κατάργησης του ορίου ηλικίας των πλοίων που, αυτή τη στιγμή αποσύρονται όταν συμπληρώνουν 35 χρόνια. Τόνισε δε ότι θέση του είναι να κατεβεί το όριο αυτό, ώστε τα πλοία να αποσύρονται νωρίτερα. Είπε επίσης ότι είναι πλήρως αρνητικός στα αιτήματα που έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί από πλοιοκτήτες για κατάργηση του απαγορευτικού του απόπλου των πλοίων μετά τα 9 μποφόρ.
Τέλος, ο υπουργός αφού χαρακτήρισε το ναυάγιο "ακατανόητο, πρωτοφανές και απίθανο" τόνισε ότι "Η τραγωδία είναι μεγάλη. Ο πόνος είναι μεγάλος γι΄ αυτούς που χάθηκαν. Η κριτική πρέπει να είναι έντονη προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν πρέπει να διστάσουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους αν θέλουμε πράγματι να σεβαστούμε τους νεκρούς, να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον. Και δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024