Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜέΡΑ25: ΑΝΕΚ – Η διάψευση των προσδοκιών
Ακτοπλοΐα

ΜέΡΑ25: ΑΝΕΚ – Η διάψευση των προσδοκιών

“Πως φτάσαμε να είναι θετική είδηση η…’απορρόφηση’ της εταιρείας”, λέει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Οι Οργανώσεις Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 προχώρησαν σε ανακοίνωση σχετικά με την απορρόφηση της ΑΝΕΚ Lines από την Attica Group, επισημαίνοντας ότι για το κόμμα “πρώτο μέλημα είναι η διατήρηση των περίπου 650 θέσεων εργασίας και φυσικά, σε ό,τι αφορά στην Κρήτη, η αδιάλειπτη, ασφαλής και αξιόπιστη σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα”.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

“Η πρόσφατη ανακοίνωση για την απορρόφηση της ΑΝΕΚ Lines από την Attica Group αποτελεί την κατάληξη μιας μακράς πορείας απαξίωσης της εταιρίας και διάψευσης των προσδοκιών των κατοίκων της Κρήτης. Το όραμα των ιδρυτών της, υπό το βάρος του τραγικού ναυαγίου του πλοίου
ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ το 1966, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων από και προς την Κρήτη και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξή του νησιού.

Η απώλεια του πολυμετοχικού χαρακτήρα της εταιρείας και η εξαγορά από την οικογένεια Βαρδινογιάνννη στο τέλος της δεκαετίας του ’80 έθεσε άλλους στόχους και προτεραιότητες. Μπήκε μπροστά το επιχειρηματικό κέρδος και όχι η κοινωνική προσφορά στους νησιώτες.

Ο υπέρογκος δανεισμός, τα τεράστια επιχειρηματικά ανοίγματα και η κακή διαχείριση έφεραν την πρώτη παγκοσμίως πολυμετοχική ναυτιλιακή εταιρία σε υπερχρέωση ώστε σήμερα να θεωρείται θετική είδηση έστω η διάσωσή της από μια μεγαλύτερη εταιρία.

Τα απανωτά ατυχήματα των τελευταίων χρόνων, δυστυχώς και με νεκρούς και τραυματίες, αμαύρωσαν την εικόνα της εταιρίας και κλόνισαν την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού.

Σήμερα, η “απορρόφηση” της ΑΝΕΚ δεν μπορεί παρά να γεμίζει με θλίψη τους κρητικούς που οραματίστηκαν μια διαφορετική, μια πρωτοποριακή και κυρίως μια “δική τους” ναυτιλιακή εταιρεία, που να υπηρετεί πριν και πάνω απ’όλα τον κοινωφελή χαρακτήρα των μέσων μεταφοράς και το δημόσιο συμφέρον. Πρώτο μέλημα για το ΜέΡΑ25 είναι η διατήρηση των περίπου 650 θέσεων εργασίας και φυσικά, σε ό,τι αφορά την Κρήτη, η αδιάλειπτη, ασφαλής και αξιόπιστη σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024