Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑνεξάρτητοι Έλληνες: Aπόσυρση της τροπολογίας για τη νομιμοποίηση των αποφάσεων της ΕΣΑΛ
Λιμένες

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Aπόσυρση της τροπολογίας για τη νομιμοποίηση των αποφάσεων της ΕΣΑΛ

Η υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τον υπουργό Ναυτιλίας να αποσύρει την τροπολογία που αφορά στη νομιμοποίηση των αποφάσεων της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων και να τη φέρει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σε ξεχωριστό νομοσχέδιο.

“Οι τοπικές κοινωνίες στα ακριτικά νησιά, αν εφαρμοστεί η πολιτική σας, θα βλέπουν τον πλούτο τους να δίνεται σε ιδιώτες και τα έσοδα να μην καταλήγουν σ’αυτές, αλλά στις τσέπες των άλλων, των ημετέρων, των πιστωτών μας”. Αυτό τόνισε η κα Μίκα Ιατρίδη στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κ. Μουσουρούλη, καλώντας τον να αποσύρει την τροπολογία που αφορά στην νομιμοποίηση από τη Βουλή των αποφάσεων που έχει λάβει η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Η υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει την τροπολογία και να τη φέρει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, προκειμένου να συζητηθεί και κυρίως να ακουστεί η γνώμη και των τοπικών κοινωνιών. Ταυτόχρονα, η κα Ιατρίδη εκτίμησε, απευθυνόμενη προς τον αρμόδιο υπουργό, πως με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, σύντομα “οι τοπικές κοινωνίες θα βλέπουν να δουλεύουν στα λιμάνια οι παραμένοντες και φιλοξενούμενοι στα νέα Κέντρα Κράτησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λαθρομετανάστες, προσκλητήριο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχετε εκδώσει εδώ και δύο μέρες για τα νησιά μας”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η βουλευτής Δωδεκανήσου καλωσόρισε την απόφαση των αρμόδιων υπουργών να επισκεφτούν τη Σύμη και το Καστελόριζο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, “ελπίζω από κοντά να διαπιστώσετε ότι οι ακρίτες νησιώτες νοιώθουν απέραντη μοναξιά, διότι το κράτος δεν είναι εκεί για να τους προστατεύσει. Πραγματικά, θα δείτε ουσιαστικά και τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στην ακτοπλοΐα” και συμπλήρωσε ότι αντί να φέρνει η Κυβέρνηση τροπολογίες για τα λιμάνια, θα έπρεπε να εξασφαλίσει πρώτα “τη θωράκιση του Λιμενικού Σώματος, για τη θωράκιση της μεγάλης ακτογραμμής μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024