Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑρνητικά όλα τα τεστ COVID-19 στα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6
Κρουαζιέρα

Αρνητικά όλα τα τεστ COVID-19 στα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6

Αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου επαναληπτικών τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος. Από τα μέλη του πληρώματος οι 23 είναι Έλληνες.

Η TUI Cruises, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα 12 κρούσματα COVID-19 επί του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6, αναφέρει: “Στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της TUI Cruises, στο οποίο προβλέπεται η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, εντοπίστηκαν χθες, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, 12 μέλη του πληρώματος του πλοίου Mein Schiff 6 θετικοί στον ιό. Κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Στα 12 άτομα πραγματοποιούνται αυτήν τη στιγμή στο πλοίο επαναληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων. Τα πρώτα έξι αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρνητικά (28/09, 4:30 μ.μ.). Τα υπόλοιπα έξι αναμένονται μέχρι σήμερα το πρωί. Επιπλέον, θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος”.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου επαναληπτικών τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος. Τα επίσημα αποτελέσματα θα δοθούν σήμερα το μεσημέρι.

Από τα μέλη του πληρώματος οι 23 είναι Έλληνες. Όλα τα έξοδα καλύπτονται από την εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

 

“Ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα 12 μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Η ΤUI Cruises έχει προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά για την ασφαλή επανέναρξη των κρουαζιέρων, ενώ όλες οι διαδικασίες έχουν προσδιοριστεί σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές. Έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο. Η TUI Cruises διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ.

Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024