Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαAttica Group: Απολογισμός ΕΚΕ 2014 βάσει των οδηγιών του Global Reporting Initiative GRI – G4 “In accordance” Core
Ακτοπλοΐα

Attica Group: Απολογισμός ΕΚΕ 2014 βάσει των οδηγιών του Global Reporting Initiative GRI – G4 “In accordance” Core

Στην παρούσα έκδοση, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην εφαρμογή της διαδικασίας της ουσιαστικότητας, την οποία ολοκληρώσαμε κατά τη διάρκεια του 2014, και η οποία ανέδειξε τα θέματα εκείνα που αφορούν στην υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες των Κοινωνικών Εταίρων του ομίλου.

Η Αttica ΑΕ Συμμετοχών (Attica Group), μέλος της Marfin Investment Group (MIG), δημοσιεύει τον Κοινωνικό Απολογισμό του Ομίλου για το έτος 2014, στον οποίο παρουσιάζονται οι επιδόσεις του Ομίλου σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, η δέσμευσή μας για συστηματική και αντικειμενική παρουσίαση των δράσεών μας στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας.

H Attica Group, η οποία συμμετέχει στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ Global Compact ήδη από το 2008, αποτελεί τη μόνη εταιρεία του κλάδου της επιβατηγού ναυτιλίας στην Ελλάδα που, με συνέπεια και υπευθυνότητα, δημοσιεύει για 6η συνεχή χρονιά έκθεση Κοινωνικού Απολογισμού.

Τη φετινή χρονιά, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο Απολογισμός καταρτίστηκε για πρώτη φορά σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Global Reporting Initiative GRI – G4 “In accordance” Core, με στόχο την παρουσίαση των ενεργειών, των αποτελεσμάτων, αλλά και των δεσμεύσεων του ομίλου σε θέματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και διακυβέρνησης, με αντικειμενικότητα και διαφάνεια.

Στην παρούσα έκδοση, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην εφαρμογή της διαδικασίας της ουσιαστικότητας, την οποία ολοκληρώσαμε κατά τη διάρκεια του 2014, και η οποία ανέδειξε τα θέματα εκείνα που αφορούν στην υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες των Κοινωνικών Εταίρων του ομίλου.

Επισημαίνονται επίσης οι δράσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες που λάβαμε κατά την προηγούμενη χρονιά, όπως η συνεργασία με την Eco Marine Power για την πιλοτική εφαρμογή εγκατάστασης φωτοβολταϊκής μονάδας στο πλοίο Blue Star Delos με στόχο την επέκτασή της και σε άλλα πλοία του Ομίλου, αλλά και η ενεργή συμμετοχή του Ομίλου στην πρωτοβουλία του Global Compact “Call for Action” που αφορά στην ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων της διαφθοράς και της δωροδοκίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Σπύρος Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, αναφέρει: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κοινωνικός Απολογισμός αποτελεί για τον Όμιλο αποφασιστικής σημασίας εργαλείο διοίκησης και διαχείρισης. Για αυτούς τους λόγους επιχειρούμε σήμερα την πιο συστηματική ενασχόληση με τις πολιτικές και δράσεις Ε.Κ.Ε., ώστε να ανταποκρινόμαστε στα διεθνή επίπεδα και να είμαστε έτοιμοι για τις νομοθετικές υποχρεώσεις που έρχονται. Για όλους εμάς στην Attica Group, αποτελεί προτεραιότητα η διερεύνηση και ανάπτυξη ευκαιριών, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, που θα μας επιτρέψουν πρωτίστως να εξασφαλίσουμε ότι ο Όμιλος θα είναι κερδοφόρος για όφελος των μετόχων του, των εργαζομένων του και της εθνικής μας οικονομίας. Η κερδοφορία περνάει μέσα από την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την ποιότητα, την οικονομία, τον περιορισμό των κινδύνων, τη δημιουργία φήμης, τη ‘διαφορά’ από τον ανταγωνιστή. Οι εθελοντικές μας πρωτοβουλίες και πρακτικές που διαμορφώνουν και συμπληρώνουν την υπεύθυνη λειτουργία του Ομίλου μας, θα μας επιτρέψουν να είμαστε μπροστά και στις δεκαετίες που έρχονται”.

Attica Group ΕΚΕ 2014

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022