Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑυστραλία: Ένας μύκητας εγκλώβισε 1.000 επιβάτες σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
Διεθνείς Ειδήσεις

Αυστραλία: Ένας μύκητας εγκλώβισε 1.000 επιβάτες σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Οι αυστραλιανές αρχές αρνήθηκαν τον ελλιμενισμό του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου λόγω ενός μύκητα, ονόματι «Biofoul».

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο πολυαναμενόμενες ημέρες του έτους, ωστόσο για τους εκατοντάδες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Viking Orion», το 2023 δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές.

Ειδικότερα, ένας μύκητας ανησύχησε τις αυστραλιανές αρχές, οι οποίες θεώρησαν ότι το πλοίο δεν πρέπει να ελλιμενιστεί στην Αδελαΐδα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να «γιορτάσουν» την αλλαγή του χρόνου μέσα στο κρουαιερόπλοιο.

Όλα ξεκίνησαν όταν, το πολυτελές «Viking Orion» ξεκίνησε την κρουαζιέρα του από το Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας στις 26 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων «VesselFinder.com.»

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το BBC, ένας μύκητας άρχισε να αναπτύσσεται στο κύτος του πλοίου με τις αρχές της Αυστραλίας να κάνουν λόγο για «θαλάσσια ανάπτυξη».

Το τμήμα αλιείας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο μύκητας, ονόματι «Biofoul», ήταν «δυνητικά επιβλαβής» και για τον λόγο αυτό, όπως υπογράμμισαν Αυστραλιανοί αξιωματούχοι, θα έπρεπε πρώτα να καθαριστεί το κύτος του πλοίου και εν συνεχεία να ρίξει άγκυρα στην Αδελαΐδα.

Ο μύκητας «Biofoul» είναι μία συσσώρευση μικροοργανισμών, φυτών, φυκιών ή μικρού ζώου, όπως σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος αλιείας της Αυστραλίας, η διαχείριση του μύκητα είναι μια «κοινή πρακτική για όλα τα αφιχθέντα διεθνή σκάφη» και ξεκαθάρισε ότι το πλοίο έπρεπε να καθαριστεί, προκειμένου να αποφευχθεί η «μεταφορά επιβλαβών θαλάσσιων οργανισμών» στα αυστραλιανά ύδατα.

«Επαγγελματίες δύτες επιστρατεύθηκαν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να καθαρίσουν το κύτος, ενώ είχε αγκυροβολήσει έξω από τα αυστραλιανά ύδατα», πρόσθεσε.

Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει αγκυροβολημένο ανοικτά της Αδελαΐδας στα διεθνή ύδατα και η εταιρεία βεβαιώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τους επιβάτες σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης για την ματαιωμένη κρουαζιέρα.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024