Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΔεν υπάρχει κρούσμα COVID-19 στο ΜSC Οpera που πλέει στην Ελλάδα
Κρουαζιέρα

Δεν υπάρχει κρούσμα COVID-19 στο ΜSC Οpera που πλέει στην Ελλάδα

Στο πλοίο, που ξεκίνησε την 11ήμερη κρουαζιέρα του από τη Γένοβα της Ιταλίας, επιβαίνουν 1.572 επιβάτες, από διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ έχει ήδη καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου και Πειραιά.

Οι ελληνικές αρχές και η MSC Cruises διαψεύδουν ότι στο κρουαζιέρόπλοιο “ΜSC Οpera” που έχει “πιάσει” σε αρκετά ελληνικά λιμάνια υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού. Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε από την Γένοβα όπου υπήρξε υποψία για επιβάτη, ο οποίος αποβιβάστηκε στη Γένοβα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις στην Αυστρία και το δείγμα ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στη Ρόδο, καθώς δεν μπόρεσε να σταματήσει σε Κουσάντασι (Τουρκία) και Χάιφα (Ισραήλ), όπου υπάρχει απαγόρευση των αρχών για πλοία από την Ιταλία.

Πέρασε από το λιμάνι του Πειραιά και σήμερα φτάνει στην Κέρκυρα για να καταλήξει και πάλι στην Γένοβα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας επισημαίνει ότι “ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ”.

Στους επιβάτες δόθηκε ενημερωτική επιστολή από τον καπετάνιο του πλοίου Pietro Esposito, που αναφέρει την περίπτωση του Αυστριακού επιβάτη που διαγνώστηκε με COVID-19 και ότι το συγκεκριμένο άτομο δε βρίσκεται επί του πλοίου.

Η MSC Cruises εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι Αρχές Υγείας της Αυστρίας μας ενημέρωσαν ότι επιβάτης αυστριακής υπηκοότητας, που είχε επιβιβαστεί στο MSC Opera στην Αν. Μεσόγειο το διάστημα 17-28 Φεβρουαρίου, ανιχνεύθηκε θετικός στις 3 Μαρτίου στον COVID-19. Ο επιβάτης αυτός επέστρεψε κατευθείαν στην Αυστρία μέσω βόρειας Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την αποβίβασή του στο λιμάνι της Γένοβα.

Το MSC Opera έφθασε νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά στη Ελλάδας και ενημερώσαμε έγκαιρα τις ελληνικές υγειονομικές αρχές για αυτή την αναφερθείσα υπόθεση και ζητήσαμε τις οδηγίες τους. Ζητήσαμε συγχρόνως οι επιβάτες, ως προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν επί του σκάφους εν αναμονή της καθοδήγησης των τοπικών αρχών.

Μοιραστήκαμε με τις τοπικές υγειονομικές αρχές τα πλήρη ιατρικά αρχεία του πλοίου, καθώς και τα ιατρικά και ταξιδιωτικά ιστορικά αρχεία του πρώην Αυστριακού επιβάτη.

Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές έδωσαν άδεια στο MSC Opera περίπου για να πλεύσουν από τον Πειραιά και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο επόμενο προγραμματισμένο λιμάνι του, στην Κέρκυρα. Δε χρειάστηκε να ληφθούν πρόσθετα υγειονομικά μέτρα και το πλοίο κινείται επί του παρόντος όπως προβλέπεται.

Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη πληρώματος που επί του παρόντος βρίσκονται στο πλοίο και έχουν αναφέρει τυχόν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη. Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματός μας θα παραμείνουν πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα”.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι πλέον 3.089 και οι νεκροί ανήλθαν σε 107, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Σε 19 περιφέρειες της Ιταλίας έχουν διαγνωστεί κρούσματα και οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο είναι 1.346. Εξ αυτών, 295 βρίσκονται σε εντατικές μονάδες θεραπείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024