Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕκκένωση λόγω πυρκαγιάς σε φέρρυ με 512 επιβαίνοντες στο Πουέρτο Ρίκο
Κρουαζιέρα

Εκκένωση λόγω πυρκαγιάς σε φέρρυ με 512 επιβαίνοντες στο Πουέρτο Ρίκο

Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του San Juan, ενώ περίπου 24 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου νοσηλεύθηκαν στα τοπικά νοσοκομεία λόγω εισπνοής καπνού.

Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε χθες για τη διάσωση 512 επιβατών και μελών του πληρώματος (και 7 κατοικιδίων) από το πλοίο “Carribean Fantasy” της American Cruise Ferries, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter η Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ήταν περίπου μία ώρα έξω από το San Juan, όταν η φωτιά ξέσπασε στις 7.15 π.μ., δήλωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Ricardo Castrodad. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του San Juan. Περίπου 24 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου νοσηλεύθηκαν στα τοπικά νοσοκομεία λόγω εισπνοής καπνού, ενώ τέσσερις υπέστησαν κατάγματα από τη βιασύνη τους να εγκαταλείψουν το σκάφος. Τουλάχιστον τέσσερις από τους τραυματισμένους είναι παιδιά 5-6 ετών. Σε άλλα 105 άτομα δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου, στις περισσότερες περιπτώσεις για καρδιακή ανακοπή, σοκ και αφυδάτωση.

Εν τω μεταξύ, το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο Isla de Cabra, όπου οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν τι προκάλεσε την πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024