Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαH Minoan Lines επεκτείνεται στην Τεργέστη
Ακτοπλοΐα

H Minoan Lines επεκτείνεται στην Τεργέστη

Από το Δεκέμβριο του 2012, τα cruise ferries 'Cruise Europa', 'Cruise Olympia' και 'Europa Link' της Minoan Lines (μέλος του Ομίλου Grimaldi) θα συνδέουν το λιμάνι της Τεργέστης με την Ελλάδα, εγκαινιάζοντας τη γραμμή σύνδεσης μεταξύ Τεργέστης – Αγκώνας – Ηγουμενίτσας – Πάτρας.

Η Minoan Lines ανακοινώνει ότι από το Δεκέμβριο του 2012 επεκτείνει τις δραστηριότητές της, εγκαινιάζοντας μία νέα γραμμή σύνδεσης μεταξύ Τεργέστης – Αγκώνας – Ηγουμενίτσας – Πάτρας.

Με αυτήν τη νέα στρατηγική κίνηση, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία αποτελεί μέλος του Ομίλου Grimaldi, ηγέτη στο χώρο των θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, ενισχύει τη θέση της στο χώρο της ακτοπλοΐας παρέχοντας μίας μοναδικής σημασίας σύνδεση μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Ιταλίας.  

Η νέα θαλάσσια σύνδεση θα εξυπηρετείται από τα ήδη δρομολογημένα cruise ferries της εταιρείας στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα, Cruise Europa και Cruise Olympia, καθώς και από το υπερσύγχρονο Europa Link. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ήδη υπάρχουσα γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα της εταιρείας, που εξυπηρετεί καθημερινά το επιβατικό και εμπορευματικό κοινό, προστίθεται ένας νέος σταθμός, το λιμάνι της Τεργέστης, με τρεις αναχωρήσεις την εβδομάδα από Ιταλία και Ελλάδα αντίστοιχα.

Το Cruise Olympia, με το “αδελφό” του πλοίο Cruise Europa, αποτελούν τα μεγαλύτερα cruise ferries που είναι δρομολογημένα στη Μεσόγειο, προσφέροντας υψηλά standards όμοια με αυτά των κρουαζιερόπλοιων, τόσο ως προς τον εξοπλισμό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες εν πλω όσο και ως προς το μεταφορικό τους έργο. Το τρίτο πλοίο που θα εξυπηρετήσει τη νέα αυτή σύνδεση, το Europa Link, αποτελεί σημαντικό εμπορικό πλεονέκτημα, με ολική χωρητικότητα 4.200 γραμμικών μέτρων και μεταφορική ικανότητα 250 φορτηγών οχημάτων περίπου.

Για τη νέα επιχειρηματική κίνηση, ο κ. Emanuele Grimaldi, πρόεδρος της Minoan Lines και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η έναρξη της νέας δρομολογιακής σύνδεσης επιβεβαιώνει το όραμα του Ομίλου μας για την ενίσχυση των θαλάσσιων δρόμων στο χώρο των Βαλκανίων. Η νέα θαλάσσια σύνδεση δεν περιορίζεται μόνο στη μεταφορά επιβατών, αλλά και εμπορευμάτων. Εάν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι ο ρωμαϊκός δρόμος της Εγνατίας οδού συνδέει όλη την περιοχή (συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας), η στρατηγική αυτή κίνηση εξασφαλίζει μία αποτελεσματική και γρήγορη σύνδεση για τις αγορές της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, με κεντρικό άξονα το λιμάνι της Τεργέστης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024