Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαΗ κοινοπραξία Grimaldi αποκτά το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας
Λιμένες

Η κοινοπραξία Grimaldi αποκτά το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 84.170.000,00 ευρώ.

Κατά τη χθεσινή σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ).

Μετά την αποσφράγιση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την κατακύρωση της απόκτησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ ΑΕ στην Κοινοπραξία Grimaldi Euromed S.p.A. – Mινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. & Επενδυτική Κατασκευαστική Εμπορική και Βιομηχανική ΑΕ, έναντι συνολικού τιμήματος 84.170.000,00 ευρώ.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

“Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία” δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο υπουργός είπε ότι το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με το τίμημα για την παραχώρηση για 40 χρόνια του 67% των μετοχών του Οργανισμού, να ξεπερνά τα 84,2 εκατ. ευρώ. “Η στρατηγική της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών δικαιώνεται”, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του λιμανιού, είχαν υποβάλει, εκτός από τον Όμιλο Grimaldi, η ATTICA AE Συμμετοχών & ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ΑΕ και ο ΟΛΘ ΑΕ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

09/12/2022
08/12/2022
07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022