Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ τελική (;) λίστα διασωθέντων του 'Norman Atlantic' αναφέρει 477 άτομα
Ακτοπλοΐα

Η τελική (;) λίστα διασωθέντων του 'Norman Atlantic' αναφέρει 477 άτομα

Χθες το απόγευμα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του 'Norman Atlantic', ενώ αυτήν τη στιγμή το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Μόλις το πλοίο 'δέσει' στο Μπρίντιζι, οι ιταλικές Αρχές θα επιθεωρήσουν το εσωτερικό του για πιθανά πτώματα.

Η ιταλική ακτοφυλακή έχει αποστείλει στις ελληνικές Αρχές λίστα με 477 επιβάτες του μοιραίου πλοίου “Norman Atlantic“, οι οποίοι έχουν διασωθεί. Οι νεκροί, οι οποίοι έχουν ανασυρθεί είναι εννέα, ενώ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν δυο πτώματα, τα οποία είχαν εντοπίσει. Η ιταλική εφημερίδα “Corriere Della Serra” αναφέρει ότι οι αγνοούμενοι “είναι τουλάχιστον έντεκα”.

Το πλοίο έχει τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το “μαύρο κουτί”, σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη. Στο μεταξύ, στην Ιταλία, αεροπορικώς, μεταβαίνουν οι συγγενείς των δέκα, φερόμενων ως αγνοουμένων, επιβατών του πλοίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ένα από τα μέλη του πληρώματος, που έφθασαν με πλοίο Super Fast στην Πάτρα, ο αρχιθαλαμηπόλος κ. Α. Δαμίγος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις ενέργειες του πληρώματος, από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά. Όπως είπε, “όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί”. Και συνέχισε: “Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ’όλη τη διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται”.

Όσον αφορά στο “Norman Atlantic”, δήλωσε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.

Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “λέγαμε το όνομά μας στα αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα”.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το μοιραίο πλοίο, που έχει δεθεί από την Τετάρτη από ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδικής ομάδας, πλέει με 3,5 ναυτικά μίλια για το λιμάνι του Μπρίντιζι.

Οι αριθμοί των αγνοουμένων επιβατών διαφέρουν από 98, σύμφωνα με τον Ιταλό εισαγγελέα Giuseppe Volpe, σε 18, σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι η ιταλική λίστα είναι γεμάτη διπλοεγγραφών και λανθασμένων ορθογραφικά ονομάτων.

Εν τω μεταξύ, ξεκινά η διερέυνηση του δυστυχήματος παό τις ιταλικές Αρχές, με τις καταθέσεις του συνόλου του πληρώματος (22 άτομα), που ήδη άρχισαν από τις 31 Δεκεμβρίου. Το πλήρωμα έχει μεταφερθεί στο λιμάνι του Μπρίντιζι από το πολεμικό πλοίο “San Giorgio” και καταθέτουν στο Μπάρι. Μόλις το πλοίο “δέσει” στο Μπρίντιζι, οι ιταλικές Αρχές θα επιθεωρήσουν το εσωτερικό του για πιθανά πτώματα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024