Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΓια άλλη μια φορά σε κίνδυνο τα δικαιώματα εργαζομένων της ROC

Για άλλη μια φορά σε κίνδυνο τα δικαιώματα εργαζομένων της ROC

Τεράστιος κίνδυνος για τα δικαιώματα των εργαζομένων του ομίλου Royal Olympia Cruises – ROC, προκλήθηκε ύστερα από την απόφαση του Εφετείου Πειραιά να θέσει σε καθεστώς εκκαθάρισης τις πλοιοκτήτριες εταιρίες του ομίλου, κάνοντας δεκτή τη προσφυγή της Ολλανδικής Τράπεζας Fortis Bank και άλλων πιστωτών…

Τεράστιος κίνδυνος για τα δικαιώματα των εργαζομένων του ομίλου Royal Olympia Cruises – ROC, προκλήθηκε<...> ύστερα από την απόφαση του Εφετείου Πειραιά να θέσει σε καθεστώς εκκαθάρισης τις πλοιοκτήτριες εταιρίες του ομίλου, κάνοντας δεκτή τη προσφυγή της Ολλανδικής Τράπεζας Fortis Bank και άλλων πιστωτών.

Έτσι, τώρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό – ΠΑΣΕΝΤ, ζητά με επιστολή του άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Οι 100 εργαζόμενοι στα γραφεία διεκδικούν 1,9 εκατ. ευρώ συνολικά, ενώ όπως επισημαίνει ο ΠΑΣΕΝΤ “το Εφετείο Πειραιά έκανε δεκτή την προσφυγή της Ολλανδικής Τράπεζας Fortis Bank και έθεσε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης τις πλοιοκτήτριες εταιρίες του ομίλου της Royal Olympia Cruises (ROC), που είναι κάτοχοι των τριών 3 κρουαζιερόπλοιων του ομίλου, ενώ αντίθετα δεν έκανε δεκτή την αίτηση υπαγωγής της διαχειρίστριας εταιρίας (ROC), η οποία αφήνεται να λειτουργήσει”. Ακόμα σημειώνει ότι “ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της απόφασης λύθηκαν οι συμβάσεις εργασίας όλου του προσωπικού και διαμορφώνεται ο τεράστιος κίνδυνος της απώλειας των δικαιωμάτων (δεδουλευμένα, άδειες, αποζημιώσεις) του προσωπικού της εταιρίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024