Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΟρίζεται επίτροπος στην Royal Olympia Cruise

Ορίζεται επίτροπος στην Royal Olympia Cruise

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου Πειραιά για την ένταξη της εταιρίας Royal Olympia Cruise, όπως έχει μετονομαστεί η Royal Olympic Cruises, (ROC) στο άρθρο 45 του ν. […]

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου Πειραιά για την ένταξη της εταιρίας Royal Olympia Cruise, όπως έχει μετονομαστεί η<...> Royal Olympic Cruises, (ROC) στο άρθρο 45 του ν. 1892/90 για τον ορισμό επιτρόπου διαπραγματευτή.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη Fortis Bank, που είναι ο μεγαλύτερος από τους εναπομείναντες πιστωτές της ελληνικής εταιρείας κρουαζιερόπλοιων, μιας και οι γερμανικές τράπεζες, έχουν αποχωρήσει μετά την οικονομική ικανοποίηση τους από την απόκτηση των δύο κρουαζιερόπλοιων της ROC, “Olympia Voyager” και “Olympia Explorer”.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής η ολλανδική τράπεζα στις διαπραγματεύσεις επιδεικνύει διάθεση για συμβιβασμό, ώστε να επιβιώσει η πλοιοκτήτρια εταιρία, αλλά και να εισπράξει τα ποσά της οφείλονται. Η απόφαση του Εφετείου Πειραιά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της εταιρίας.

Σε περίπτωση που η έδρα κάνει δεκτή την αίτηση της ROC και ενταχθεί στο άρθρο 45 του ν. 1892/90 για τον ορισμό επιτρόπου διαπραγματευτή, οι ένδικες απαιτήσεις των πιστωτών της ROC θα “παγώσουν” για διάστημα έξι συν τριών μηνών.

Στο διάστημα αυτό και με αιχμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκμεταλλευόμενη τα συμβόλαιά της με τον “Αθήνα 2004”, υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 15 με 20 εκατ. δολάρια, τα οποία και θα χρησιμοποιήσει για την εξόφληση των πιστωτών της.

Παράλληλα, όμως, η εταιρία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αναμένει να καρπωθεί και άλλα έσοδα, εκμεταλλευόμενη και την ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση, η οποία, όπως υπολογίζεται, θα ξεπεράσει το 30%.

Από την άλλη όμως πλευρά, οι εργαζόμενοι στα γραφεία της ROC, που βρίσκονται επί 20 ημέρες σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, είναι σε “αδιέξοδο”, όπως τονίζει στο δημοσίευμα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, Θάνος Βασιλόπουλος.

Από σήμερα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν σε πρόσφατη γ.σ. του υπαλληλικού προσωπικού της εταιρίας, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους, “καταγγέλλουν την αρνητική στάση του υπουργείου Εργασίας”, αφού, “αρνούνται να ικανοποιήσουν το βασικό αίτημα που είναι η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ ή άλλο φορέα, για το διάστημα που βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, καθώς και την ασφαλιστική του κάλυψη για το διάστημα αυτό”.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άδεια άνευ υποδοχών από την 1/2/2004 και για διάστημα 45 ημερών.

Επιπλέον, για τις σχέσεις εταιρείας – εργαζομένων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΝΤ, Θάνος Βασιλόπουλος, δήλωσε: “Αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Σε περίπτωση θετικής κατάληξης, θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και με την εταιρεία. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διεκδικήσουμε ένδικα τα οφειλόμενα στους εργαζομένους”.

Με ανακοίνωση του ο ΠΑΣΕΝΤ, τονίζει ότι “Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας διατύπωσε πρόταση για εξασφάλιση κονδυλίων για την ανακούφιση των εγκλωβισμένων στα πλοία και άνεργων ναυτικών, σε αντίθεση με την αδιάφορη και απαράδεκτη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Απαιτούμε από το ΥΕΝ να συνεργαστεί με τους φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών να προωθήσει σχέδιο για τη σωτηρία της ναυτιλίας. Για το στόχο αυτό, ο ΠΑΣΕΝΤ μπορεί να συμβάλει με ιδέες και προτάσεις επεξεργασμένες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024