Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςP&O Princess και Royal Carribean: θα είμαστε ικανοί να ακολουθούμε τις αλλαγές που γίνονται

P&O Princess και Royal Carribean: θα είμαστε ικανοί να ακολουθούμε τις αλλαγές που γίνονται

Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης των δύο κολοσσών εταιριών στο χώρο της κρουαζιέρας ο διευθύνων σύμβουλος της P&O Princess, κ. Peter Ratcliffe, δήλωσε ότι με τον στόλο που θα έχει […]

Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης των δύο κολοσσών εταιριών στο χώρο της κρουαζιέρας ο διευθύνων σύμβουλος της P&O<.> Princess, κ. Peter Ratcliffe, δήλωσε ότι με τον στόλο που θα έχει η νέα εταιρία θα είναι ικανή<...> να ακολουθήσει τις αλλαγές που γίνονται, καθώς και τη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. H νέα εταιρεία θα προσφέρει κρουαζιέρες στις HΠA, στην Aυστραλία, τη Mεσόγειο και τη Bαλτική.

Στην συνέχεια ο κ. Ratcliffe πρόσθεσε ότι το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στον κόσμο και πολλοί πελάτες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους. Πριν από δύο μήνες, η P&O Princess ανακοίνωσε ότι το χτύπημα θα κοστίσει στην εταιρία περίπου 3,4 εκ. λίρες Αγγλίας. Παρ’ όλα ταύτα, η βιομηχανία κρουαζιέρων έχει τα χαρακτηριστικά μακροχρόνιας ανάπτυξης και δεν θα επηρεαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

H νέα εταιρεία θα έχει αγοραστική αξία πάνω από 6 δισ. δολάρια HΠA και ο στόλος της θα αποτελείται από 40 κρουαζιερόπλοια, ενώ θα απασχολεί περίπου 40.000 χιλιάδες υπαλλήλους. Επίσης, περιγράφεται από τους αναλυτές ως «η συγχώνευση των ίσων», αφού οι μέτοχοι της P&O Princess θα έχουν το 51% της εταιρείας. Η νέα εταιρεία, που θα λάβει καινούργια ονομασία, θα έχει έδρα τη Φλόριδα των HΠA και οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια της Nέας Yόρκης και του Λονδίνου. Διευθύνων σύμβουλος θα τοποθετηθεί ο κ. Richard Fain, ο οποίος εργάζεται για τη Royal Caribbean<.> από το 1969.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών η ενοποίηση τους θα συμβάλει στην ετήσια εξοικονόμηση πόρων άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και θα βοηθήσει το νέο όμιλο να αντεπεξέλθει στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά.

H είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους επενδυτικούς κύκλους και είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των μετοχών και των δύο εταιριών. Η χρηματιστηριακή αξία της Royal Caribbean – της μικρότερης εταίρου – αποτιμήθηκε γύρω στα 3,48 δισ. δολάρια. H μετοχή της P&O Princess κατέγραφε άνοδο 14,5% και η μετοχή της Royal Caribbean που είναι εισηγμένη στο Oσλο έκανε άλμα 18% μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024