Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςP&O Princess: Τελικώς η προσφορά της Carnival δεν είναι καλύτερη

P&O Princess: Τελικώς η προσφορά της Carnival δεν είναι καλύτερη

Η βρετανική εταιρία κρουαζιέρων P&O Princess (POC) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το γράμμα της αμερικάνικης εταιρίας κρουαζιέρων Carnival Corp (CCL) σχετικά με τη νέα της προσφορά για την εξαγορά της […]

Η βρετανική εταιρία κρουαζιέρων P&O Princess<.> (POC) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το γράμμα της αμερικάνικης εταιρίας κρουαζιέρων<...> Carnival Corp (CCL) σχετικά με τη νέα της προσφορά για την εξαγορά της P&O<.> Princess δεν αναφέρει κάποιο νεότερο στοιχείο με αποτέλεσμα να μην έχουν νόημα οι περαιτέρω συζητήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η Carnival<.> είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της P&O Princess μετά από την ανακοίνωση της συγχώνευσης της με την Royal Caribbean Cruises (RCL), ανακοινώνοντας ότι θα κάνει μια καλύτερη οικονομική προσφορά. Παρόλα αυτά η επιστολή προς την P&O Princess απλώς αναφέρει ότι η Carnival ίσως μπορέσει να καλυτερεύσει την προσφορά της γεγονός που εξαρτάται από το πόσο θα κοστίσει η διάλυση της συμφωνίας με την Royal Caribbean Cruises. Η συμφωνία μεταξύ P&O Princess και Royal Caribbean που έγινε τον Νοέμβριο ήταν ύψους 7,4 δισ. δολαρίων. Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι κανένα από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη δεν μπορούν να συζητήσουν με τρίτη εταιρία εκτός αν αυτή η τρίτη εταιρία κάνει μεγαλύτερη οικονομική προσφορά.

Η Carnival, η μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρων στον κόσμο, έκανε επιθετική προσφορά για εξαγορά της P&O Princess τον Δεκέμβριο με αξία μεγαλύτερη από αυτή της συγχώνευσης με την Royal Caribbean, την οποία όμως η P&O Princess απέρριψε ως επικίνδυνη λόγω των όρων της.

Τελικά η P&O Princess ανακοίνωσε ότι εφόσον η πρόθεση της Carnival δεν έχει βελτιωθεί δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει συνάντηση των δύο εταιριών. Επίσης, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προτείνει ως καλύτερη την πρόταση για συγχώνευση με την Royal Caribbean, και ότι η Carnival έχει περιθώριο μέχρι τις 18 Ιανουαρίου για να κάνει νέα καλύτερη πρόταση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024