Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΥψηλά κέρδη για την Louis Cruise Lines και προοπτικές ανάπτυξης

Υψηλά κέρδη για την Louis Cruise Lines και προοπτικές ανάπτυξης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Louis Cruise Lines, LCL, η κερδοφορία της εταιρίας διατηρήθηκε και για το 2001 σε υψηλά επίπεδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στα οικονομικά αποτελέσματα […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Louis<.> Cruise Lines, LCL, η κερδοφορία της εταιρίας διατηρήθηκε και για το 2001 σε<...> υψηλά επίπεδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών του ευρύτερου τουριστικού κλάδου τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας για το οικονομικό έτος 2001 ανήλθαν στο ποσό των 14,6 εκατ. Ευρώ και έτσι κατατάσσεται στην 1η θέση από άποψη κερδοφορίας, στον κλάδο των 'άλλων εταιριών' του εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου εταιριών, στην 1η θέση ανάμεσα στις εισηγμένες τουριστικές επιχειρήσεις και στην 3η θέση στο γενικό σύνολο, μετά την Τράπεζα Κύπρου, και την Ελληνική Τράπεζα.

Τα αποτελέσματα αυτά θεωρούνται πολύ ικανοποιητικά, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι η LCL δραστηριοποιείται στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού, ο οποίος επλήγη ιδιαίτερα μέσα στο 2001, τόσο από τα δραματικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, όσο και από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Ισραήλ εδώ και αρκετούς μήνες. Ενδεικτικό της επιβάρυνσης που δέχθηκαν τα αποτελέσματα της εταιρίας είναι το γεγονός ότι από τον Ιούλιο του 2001 τερματίσθηκαν οι κρουαζιέρες από την Κύπρο προς τους Αγίους Τόπους, στερώντας από την LCL έναν επικερδή προορισμό. Παράλληλα, λόγω των τραγικών γεγονότων, τα έξοδα ασφάλισης των πλοίων αυξήθηκαν κατακόρυφα, επηρεάζοντας δυσμενώς τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας.

Η κερδοφορία της εταιρίας διατηρήθηκε χάρη στην αύξηση των εσόδων από ναυλώσεις πλοίων, ένας τομέας στον οποίο η LCL έχει εδραιωθεί διεθνώς, αλλά και στην συγκράτηση των εξόδων της. Η εταιρία αποφάσισε την καταβολή μερίσματος ύψους 7,5% επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής, που αντιστοιχεί σε 0,75 σεντς ανά μετοχή.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας LCL για το 2001, ο κ. Λοΐζου, εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου Louis ανέφερε ότι "οι προοπτικές της LCL, τόσο για την τρέχουσα χρονιά, όσο και για τις επόμενες, προβλέπονται ιδιαίτερα θετικές. Η αισιοδοξία αυτή στηρίζεται στην ευελιξία που χαρακτηρίζει το συγκρότημα στο να προσαρμόζει και εναρμονίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ανάλογα με τις εξελίξεις και να δραστηριοποιείται σε περιοχές πέραν της Κύπρου και της Ελλάδας, μειώνοντας σημαντικά τους επιχειρηματικούς κινδύνους. Για τον σκοπό αυτό", κατέληξε "συνεχίζονται οι προσπάθειες του Συγκροτήματος για δραστηριοποίηση σε νέες αγορές, με την πραγματοποίηση κρουαζιέρων με βάση λιμάνια εκτός Κύπρου, ώστε να διατηρηθεί, αλλά και να ενδυναμωθεί ο ηγετικός ρόλος που κατέχει η εταιρία στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024