Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜε προβλήματα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο
Ακτοπλοΐα

Με προβλήματα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο

Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστό παραμένει και το Ρίο-Αντίρριο, ενώ στην ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν τα προβλήματα εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των πολύ θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο προς τον Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου. Κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα.

Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα και Κυλλήνη – Κεφαλλονιά – Ζάκυνθο.

Η εθνική μετερεωλογική υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό βορειοδυτικό κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, Θρακικό, Στενό Καφηρέα, Νότιο Ευβοϊκό και θάλασσα Κυθήρων.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν τα προβλήματα εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας. Λόγω του χιονιού συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο “Βόρρας” στην Πέλλα, ενώ κλειστή, εξαιτίας παγετού, είναι και η επαρχιακή οδός Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως επίσης και η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024