Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΜεγαλώνει το δίκτυο υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes
Υδροπλάνα

Μεγαλώνει το δίκτυο υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes

Δρομολογούνται οι υποδομές άμεσα σε Ψαρά και Κυλλήνη, ώστε να υποδεχτούν την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο πτήσεις με υδροπλάνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εγκρίθηκε το λιμάνι των Ψαρών όπου μπορούν τα υδροπλάνα να προβούν σε πτητική λειτουργία.

Η εταιρεία Υδατοδρόμια Xίου Ψαρών Οινουσσών, θυγατρική της Hellenic Seaplanes βρίσκεται στα τελικά στάδια για την έναρξη κατασκευής των υποδομών στα παραπάνω νησιά με συνεννόηση με το λιμενικό ταμείο της Χίου Ψαρών και Οινουσσών, τους δημάρχους των νησιών, κ. κ. Κάρμαντζη, Βρατσάνο, Δανιήλ  και τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη.

Με τη λήψη της έγκρισης για το λιμένα Ψαρών έγινε η αρχή ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά το επιχειρησιακό περιβάλλον των υδροπλάνων στο Βόρειο Αιγαίο.

Στην άλλη πλευρά της Ελλάδας η Κυλλήνη μπαίνει επίσημα στο club των Υδατοδρομίων.

Χορηγήθηκε η άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου Κυλλήνης με κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Αναφορικά με το αδειοδοτημένο πλέον υδατοδρόμιο Κυλλήνης ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

“Η περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου αποκτά σήμερα τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας επιπλέον υποδομής, η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης. Μαζί με την Καλαμάτα, την Κέρκυρα και τους Παξούς, αλλά και την Πάτρα, αναπτύσσεται σταθερά ένα δίκτυο που μπορεί να υποστηρίξει τις πτήσεις υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή, η οποία γνωρίζει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια”.

Ο δήμαρχος Ψαρών, μετά την έγκριση του υδάτινου πεδίου αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έγκριση του Υδάτινου Πεδίου στα Ψαρά το πρώτο στο Βόρειο Αιγαίο, η οποία είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη λύση εξυπηρέτησης πτήσεων υδροπλάνων για τους κατοίκους αλλά και επισκέπτες του νησιού. Η εταιρεία ‘Υδατοδρόμια Χίου Ψαρών  & Οινουσσών’, φορέας Διαχείρισης του υδατοδρομίου, ανέλαβε τη πρωτοβουλία να προχωρήσει στην διαδικασία έγκρισης υδάτινου πεδίου και είναι σε στενή συνεργασία με τον Δήμο μας και το Λιμενικό ταμείο για την ανάπτυξη του υδατοδρομίου το αμέσως επόμενο διάστημα“.

Ο δήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννης Λέντζας μετά την ανακοίνωση της άδειας υδατοδρομίου ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Είχαμε τη χαρά να λάβουμε την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Κυλλήνης την προηγούμενη εβδομάδα. Δημοτική αρχή και Hellenic Seaplanes  μπαίνουμε στις συζητήσεις για τα τεχνικά θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του υδατοδρομίου όπως και τα μετέπειτα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να έρθει η καινούρια μορφή συγκοινωνίας, τα υδροπλάνα, που με τη σειρά τους θα φέρουν τουριστική και οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει η πρόθεση επιτάχυνσης των διαδικασιών τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από την ίδια την Κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του υδατοδρομίου της Κυλλήνης με τη νέα σεζόν. Σκοπός μας είναι η Κυλλήνη να γίνει σημείο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο και η λειτουργία του υδατοδρομίου να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής”.

Με τις νέες εξελίξεις ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε:

“Σήμερα το δίκτυο υδατοδρομίων έχει μεγαλώσει καλωσορίζοντας τα Ψαρά και την Κυλλήνη. Στα  Ψαρά ως εγκεκριμένο Υδάτινο Πεδίο επιτρέπεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων. Επιπλέον, των έξι ζευγών πτήσεων, επιτρέπονται οι πτήσεις γενικής αεροπορίας, οι πτήσεις για αεροδιακομιδή, πυρόσβεση, έρευνα και διάσωση, καθώς και οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Τα Ψαρά είναι ένα νησί με ιστορία και πολλές προοπτικές αναφορικά με την αναβάθμιση της τουριστικής του ταυτότητας. Η έγκριση του υδάτινου πεδίου στα Ψαρά θα μπορούσαμε να πούμε ότι “ανοίγει το χορό” και για τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου ώστε να αποκτήσουν υδάτινο πεδίο ή υδατοδρόμιο. Στον αντίποδα η Κυλλήνη με το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της θα παίξει ρόλο κλειδί για την διασύνδεση με τα υδατοδρόμια Επτανήσων και Δυτικής Ελλάδας αλλά μπορεί παράλληλα να παρέχει  νέα τουριστικά προϊόντα όπου πλέον στηρίζεται πολύ η χώρα μας, όπως ο τουρισμός κρουαζιέρας και ο συνδυασμός του με τις περιηγητικές πτήσεις των υδροπλάνων”.

Οι θετικές εξελίξεις για το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης και τα Ψαρά έρχονται να προστεθούν στα αισιόδοξα νέα που ανακοινώθηκαν κατά την περίοδο του Αυγούστου και αφορούσαν το Πόρτο Χέλι και την Ερμιονίδα καθώς αναμένονται νέες ανακοινώσεις αδειοδότησης και λειτουργίας υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes σε Πελοπόννησο,  Κυκλάδες,  και Εύβοια, αλλά και την προετοιμασία συμμετοχής της εταιρείας σε νέους διαγωνισμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024