Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ
Ακτοπλοΐα

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ

Νέα 48ωρη απεργία, από το Σάββατο στις 6 το πρωί, έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, από αύριο Σάββατο στις 6 το πρωί, έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 4/2, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου “Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις”. Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη ζήτησε εκ νέου την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, που θίγουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα οποία έχουν κατακτηθεί εδώ και καιρό. Ακόμη, ανέφεραν ότι με το νέο πολυνομοσχέδιο θα οδηγηθούν στην ανεργία περισσότεροι Έλληνες ναυτικοί, ενώ τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Τα μέλη της ΠΝΟ που δήλωσαν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν, ζήτησαν, επίσης, την παρέμβαση του υπουργείου για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τους ακτοπλόους, αλλά και για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.

Η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει πάλι την Κυριακή, προκειμένου να καθορίσει την περεταίρω στάση της.

Σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας αναμένεται να έχει συνάντηση και με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ
Η κυβέρνηση προχώρησε σε επιστράτευση των ναυτεργατών

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ

Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, […]

Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια<...> Ναυτική Ομοσπονδία, με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά. Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά οχηματαγωγά, τα μεσογειακά φορτηγά και τα ακτοπλοϊκά φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Χθες ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα 99,5”, σημείωσε πως είναι αδιανόητο να έχει κοπεί στα δύο η Ελλάδα και να μην διακινούνται προϊόντα, λόγω της διεκδίκησης αύξησης στους μισθούς των ναυτεργατών, την ώρα που “άλλοι δεν παίρνουν καθόλου αυξήσεις”.

Μιλώντας χθες το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός είπε πως κάποιες ενώσεις στη ναυτιλία έχουν υπογράψει συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όχι όμως η ένωση ακτοπλόων. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να πάρει μέτρα ώστε να βρεθεί λύση, είπε ωστόσο ότι αναμένει την απόφαση της ΠΝΟ για την περαιτέρω στάση της. Σημείωσε πως εντολή του πρωθυπουργού είναι να πάψει η χώρα να είναι χωρισμένη στα δύο, ενώ αναφέρθηκε στις άκαρπες συναντήσεις που έγιναν παρουσία του, με την ΠΝΟ και την ένωση ακτοπλόων. Είπε τέλος ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, καθώς η απεργία γίνεται για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024