Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΟ COVID-19 και πάλι παρών σε κρουαζιέρες: Μαζικά κρούσματα στο 'Roald Amundsen'
Κρουαζιέρα

Ο COVID-19 και πάλι παρών σε κρουαζιέρες: Μαζικά κρούσματα στο 'Roald Amundsen'

Τουλάχιστον 40 κρούσματα στη Νορβηγία και ένα κρούσμα, έως τώρα, στο 'Paul Gauguin', που βρίσκεται στο Papeete της Αϊτής.

Η νορβηγική εταιρεία κρουαζιέρας Hurtigruten διακόπτει τις κρουαζιέρες εξερεύνησης και περιπέτειας μέχρι νεοτέρας, καθώς τουλάχιστον 40 επιβάτες και μέλη του πληρώματος από το κρουαζιερόπλοιο “Roald Amundsen” βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα μέλη τουπληρώματος νοσηλεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι Tromsoe και διαγνώστηκαν με τον ιό. Τα τεστ έδειξαν ότι και άλλα 32 από τα 158 μέλη του πληρώματος είχαν μολυνθεί. Από το πλήρωμα οι 32 είναι από τις Φιλιππίνες και οι υπόλοιποι Νορβηγοί, Γάλλοι και Γερμανοί.

Ενώ το πλήρωμα βρισκόταν σε καραντίνα εντός του πλοίου, στους 178 επιβάτες που έφτασαν την Παρασκευή επετράπη να αποβιβαστούν πριν διαγνωστει και κάποιος άλλος και συνεπώς ξεκίνησαν οι διαδικασιες εντοπισμού τους ώστε να αποφευχθεί η διάδοση.

Μέχρι τώρα, 4 από τους 387 επιβάτες σε καραντίνα εντός του πλοίου έχουν διαγνωστεί θετικοί δήλωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) και ο Δήμος Tromsoe.

“Μια πρώτη αξιολόγηση έδειξε ότι κατέρρευσαν αρκετές από τις εσωτερικές μας διαδικασίες”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Skjeldam. “Η δική μας αποτυχία, καθώς η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων διεθνών, μας οδήγησαν στο να σταματήσουν όλες τις κρουαζιέρες ‘expedition’ σε νορβηγικά και διεθνή ύδατα”, ανέφερε.

Το Roald Amundsen ήταν προγραμματισμένο να κάνει τον γύρο των βρετανικών νησιών τον Σεπτέμβριο, “πιάνοντας” σε διάφορα λιμάνια σε Αγγλία και Σκωτία. Η εταιρεία Hurtigruten, ιδιοκτήτρια του MS Roald Amundsen καθώς και άλλων 15 πλοίων, ήταν η πρώτη που από τα μέσα Ιουνίου ξανάρχισε τις κρουαζιέρες, ύστερα από διακοπή τριών μηνών λόγω της πανδημίας.

Κρούσματα και σε κρουαζιέροπλοιο στον Ειρηνικό
Επιβάτες του “Paul Gauguin“, το οποίο είχε προσδέσει στο Papeete της Αϊτής, έχουν δεχθεί οδηγίες να παραμείνουν στις καμπίνες τους, εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού. Το Paul Gauguin έπλεε μεταξύ των νησιών Bora Bora kai Rangiroa, όταν ένα μέλος του πληρώματος βγήκε θετικό στον COVID-19. Αμέσως το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι από όπου είχε αναχωρήσει.

Ο αριθμός των επιβατών δεν είναι γνωστός, όμως ειδικοί των λοιμωδών νοσημάτων πρόκειται να εξετάσουν όλους τους επιβαίνοντες.

Το Paul Gauguin άρχισε να ταξιδεύει και πάλι στις 18 Ιουλίου, με γηγενείς επιβάτες, ενώ η μεταφορά ξένων επιβατών επιτράπηκε μόλις στις 29 Ιουλίου. Η Γαλλική Πολυνησία άνοιξε τα σύνορά της προς όλες τις εθνικότητες στις 15 Ιουλίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024