Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΟΛΠ Α.Ε.: Αύξηση του κύκλου εργασιών το πρώτο εξάμηνο του 2022
Λιμάνια

ΟΛΠ Α.Ε.: Αύξηση του κύκλου εργασιών το πρώτο εξάμηνο του 2022

Νέο ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας, με άμεση αυξητική επίδραση στο όφελος για τους παραλιμένιους δήμους.

Αύξηση κατά 29,3% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. κατά το Α’ εξάμηνο του 2022, με τον τελευταίο να ανέρχεται σε 93,1 εκατ. ευρώ έναντι 72,0 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, αυξημένο κατά  21,1 εκατ. Ευρώ.

Πρόκειται για διαρκή τροχιά ανάπτυξης, την οποία η ΟΛΠ Α.Ε. κατάφερε να διατηρήσει ακόμη και κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, και που όπως αποδεικνύεται από τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2022 συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Τα παραπάνω οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα την ορθότητα και τη δυναμική της στρατηγικής της Εταιρείας, καθώς και την αποτελεσματικότητα των έργων που υλοποιούνται συστηματικά και με ταχύτατους ρυθμούς στον Λιμένα Πειραιά. Η ανάπτυξη του Λιμένος δεν είναι σε καμία περίπτωση ευκαιριακή ή αποσπασματική αλλά είναι το αποτέλεσμα σωστής οργάνωσης και σχεδίου με στόχο τη σταθερή συμπερίληψή του ανάμεσα στα σημαντικότερα λιμάνια του κόσμου.

Η εκ νέου εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου των εργασιών συντελέστηκε χάριν στην αύξηση των εσόδων κατά το α’ εξάμηνο 2022 συγκριτικά με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021 στους διαφορετικούς τομείς δραστηριοτήτων της ΟΛΠ Α.Ε. Κυρίως ο τομέας της κρουαζιέρας, σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 182,1% και ο τομέας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (Προβλήτας Ι) σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 53,6%, παρουσιάζοντας κέρδη για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Αντίστοιχα, κατά το Α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2022 η ΟΛΠ Α.Ε. σημείωσε σημαντική αύξηση και στα κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 33,2 εκατ. ευρώ έναντι  20,8  εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2021, σημειώνοντας αύξηση 59%, και τα κέρδη μετά από φόρους σε 25,9 εκατ. ευρώ έναντι 15,1 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας θετική μεταβολή 72% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021.

Σημειώνεται ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, το έτος πριν την πανδημία, ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει αύξηση 31,9% και τα κέρδη είναι αυξημένα κατά 63,15%.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα οικονομικά αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου του 2022, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Η στρατηγική ανάπτυξης του Λιμένα Πειραιώς, την οποία υλοποιούμε συστηματικά στη βάση ενός ολοκληρωμένου και βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης με άμεση θετική επίδραση σε όλες τις δραστηριότητες του λιμένα, καθώς και στις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα, οδηγεί σε εξαιρετικές επιδόσεις και δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις σταθερότητας και ανθεκτικότητας της Εταιρείας. Συνεχίζουμε το έργο μας με πυξίδα το όραμά μας, σύμφωνα με το οποίο ο Λιμένας Πειραιά είναι σταθερά ένα λιμάνι πρότυπο για όλο τον κόσμο με ανοδική πορεία και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες”.

Επισημαίνεται το σημαντικό γεγονός της άμεσης σύνδεσης των εσόδων της ΟΛΠ Α.Ε. με τις τοπικές κοινωνίες, μέσω του τέλους ανταπόδοσης του 3,5% επί των συνολικών εσόδων της Εταιρείας, ποσοστό το οποίο  εισπράττεται από τους παραλιμένιους δήμους Πειραιά, Σαλαμίνας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος και το οποίο αποτελεί τεράστιο όφελος για την ανάπτυξη των τοπικών αυτών κοινωνιών και της χώρας ευρύτερα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024