Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΟΛΠ: Νέος τρόπος μεταφοράς οχημάτων με πλοία πολλαπλών χρήσεων
Θαλάσσιες Μεταφορές

ΟΛΠ: Νέος τρόπος μεταφοράς οχημάτων με πλοία πολλαπλών χρήσεων

Κύριος διαμετακομιστικός κόμβος ο Πειραιάς για τη μεταφορά αυτοκινήτων, από την Κίνα σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Εγγύς Ανατολή, σε ειδικά κοντέινερ.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς έχει ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία μεταφοράς αυτοκινήτων από κοινού με την COSCO SHIPPING SPECIALIZED CARRIERS CO., LTD, που αξιοποιεί το πλεονέκτημα της θέσης του λιμένα Πειραιά και προσφέρει έναν καινοτόμο τρόπο μεταφοράς οχημάτων με πλοία πολλαπλών χρήσεων, έχοντας στόχο την παροχή υπηρεσιών logistics αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας στην περιοχή EMEA.

Η νέα υπηρεσία αφορά τη μεταφορά σε ειδικά κοντέινερ, χωρητικότητας 3 οχημάτων, που ονομάζεται Flat Rack, εξοπλισμένα με ενσωματωμένες ράμπες για ευκολότερη μεταφορά και τοποθέτηση των οχημάτων. Αυτές οι πλατφόρμες έχουν πιστοποιηθεί και μπορούν να στοιβάζονται σε ύψος 3 κοντέινερ.

Η στρατηγική θέση του λιμένα ανάμεσα στις τρεις ηπείρους και συνεπώς ανάμεσα σε πολλαπλές αγορές, οι ολοκληρωμένες παρεχόμενες υπηρεσίες και κυρίως η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών των τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και η παρουσία του ομίλου COSCO SHIPPING ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να επιλεγεί το λιμάνι Πειραιά ως βασικός διαμετακομιστικός κόμβος σε αυτό το μεγάλο επιχειρηματικό πρότζεκτ.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022 κατέφθασε στον Πειραιά το πρώτο καράβι αυτοκινήτων, τα οποία εκφορτώθηκαν στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων για να μεταφερθούν στη συνέχεια στον τερματικό σταθμό αυτοκινήτων προκειμένου να οδηγηθούν στους τελικούς προορισμούς τους.

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ.Yu Zenggang, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την έναρξη μιας επιπλέον σημαντικής δραστηριότητας εντός του λιμένος, τονίζοντας ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η μεγάλη αξία της συνέργειας, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και δημιουργεί τις συνθήκες για την επίτευξη αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων με σημαντικές οικονομίες κλίμακος και οφέλη προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024