Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες Μεταφορές“Smyrna di Levante”: Ξεκινάει δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για το λιμάνι της Σμύρνης
Ακτοπλοΐα

“Smyrna di Levante”: Ξεκινάει δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για το λιμάνι της Σμύρνης

Το “Smyrna di Levante” θα ενώσει την Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη με τρία δρομολόγια την εβδομάδα.

Από χθες Κυριακή βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το πλοίο “Smyrna di Levante“, το οποίο έχει δρομολογηθεί για τη σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη, και ανήκει στον όμιλο Levante Ferries, με ιδιοκτήτες τον ζακυνθινό Γιώργο Θεοδόση και τον Στρατή Απέργη.

Σήμερα Δευτέρα, θα αναχωρήσει θα πραγματοποιήσει τον πρώτο του εμπορικό πλου προς τη Σμύρνη, ενώ για τον Οκτώβριο τα δρομολόγια έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Θεσσαλονίκη – Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και Σμύρνη – Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Το πλοίο θα αναχωρεί στις 19:00 και θα φθάνει στη Σμύρνη 14 ώρες μετά, δηλαδή στις 09:00 της επόμενης ημέρας.

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Καραγιάννη, «η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τουριστικά ρεύματα αλλά είναι ιστορικό γεγονός ότι πλοίο με ελληνική σημαία, θα μπει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Σμύρνης».

Η τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε στην πύλη ένα του κεντρικού λιμένα Πειραιά από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. και πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, εργαζόμενοι και φίλοι της ιδιοκτησίας.

Το “Smyrna di Levante” έχει μήκος 158,42 μέτρα και πλάτος 21,60 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 20 κόμβοι, μεταφέροντας 948 επιβάτες, 300 Ι.Χ. και 55 φορτηγά. Διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, “Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι αυτό το εγχείρημα. Όπως είπε και ο κ. Θεοδόσης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ευαίσθητες στιγμές τις οποίες ζούμε εμείς απλώνουμε χέρι φιλίας, εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε γέφυρες, γιατί οι λαοί δεν έχουν προβλήματα. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Εμείς προσπαθούμε με τη βοήθεια τη δική σας αυτό είναι ένα δείγμα ότι αυτά που λέμε θέλουμε να τα κάνουμε πράξη. Χωρίς να αμφισβητούνται ποτέ και να υποχωρούμε ποτέ σε ότι έχει να κάνει με τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι μια πολύ μεγάλη και σπουδαία μέρα για την Ελληνική ακτοπλοΐα. Έχουμε ένα σύγχρονο πλοίο ελληνικής πλοιοκτησίας. Πραγματικά έχουμε ένα κρουαζιερόπλοιο που θα κάνει το δρομολόγιο που θα βοηθήσει και θα ενισχύσεις και τις εμπορικές σχέσεις και τη Θεσσαλονίκη και θα βοηθήσει εμπορικά και τουριστικά τη Θεσσαλονίκη και θα αφήσει το δικό του περιβαλλοντικό αποτύπωμα γιατί εκεί που θα γινόντουσαν όλες αυτές οι μεταφορές και θα πέρναγαν θα πήγαιναν από Κωνσταντινούπολη από τον Έβρο για να πάνε στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, πλέον αυτή η διαδρομή θα γίνεται ακτοπλοϊκά. Εύχομαι αυτό το εγχείρημα να βρει και άλλους μιμητές και το παράδειγμα σας να το ακολουθήσουν άλλοι. Αυτό που οφείλω και πρέπει να πω είναι όταν τολμάτε και επιχειρείτε σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον, πιστεύοντας στην πατρίδα μας και στο brand της Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι οι επόμενες ημέρες θα βρουν την Ελληνική Ναυτιλία πιο δυνατή. Σας βλέπουμε σαν συνεργάτες και έτσι θέλουμε να μας βλέπετε και εσείς. Είμαστε όλοι μαζί συνεργάτες για να ανεβάσουμε την Ελληνική Ναυτιλία ακόμα πιο ψηλά”.

Το πλοίο διαθέτει δύο κυλιόμενες σκάλες επιβίβασης, 2 ασανσέρ, διευκολύνσεις για ΑμεΑ, μπαρ ψησταριά στο ανοικτό κατάστρωμα, χώρο για φιλοξενία κατοικίδιων ζώων,  πλήρη κλιματισμό, δορυφορική λήψη τηλεόρασης σε όλους τους χώρους, αναρρωτήριο – νοσοκομείο, WiFi σε όλους τους χώρους, και κατάστημα.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022