Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΈλεγχοι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων
Λιμένες

Έλεγχοι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων

Από τον Ιανουάριο του 2014, όταν προσελήφθη η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, έως και σήμερα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 40.000 φορτηγά, 20.000 Ι.Χ., 536 λεωφορεία, καθώς και ταυτοπροσωπία όλων των εισερχομένων προσώπων στα σημεία εισόδου του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των εγκεκριμένων Σχεδίων Ασφαλείας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΣΑΛΕ) που απορρέουν από τον διεθνή κώδικα ISPS, το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ICTS Hellas διεξάγει σε καθημερινή βάση έλεγχο πρόσβασης προσώπων, οχημάτων, φορτηγών, έρευνες ασφαλείας  ατόμων, χειραποσκευών, αποσκευών, οχημάτων καθώς και έλεγχο φορτίων, ταχυδρομείου, εφοδίων και αποθεμάτων.

Από τον Ιανουάριο του 2014, όταν προσελήφθη η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, έως και σήμερα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 40.000 φορτηγά, 20.000 Ι.Χ., 536 λεωφορεία, καθώς και ταυτοπροσωπία όλων των εισερχομένων προσώπων στα σημεία εισόδου του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Στους παραπάνω  ελέγχους σε οχήματα και φορτηγά εντοπίστηκαν 557 λαθρομετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι, σε συνεργασία με τη Λιμενική και την Αστυνομική Αρχή, συνελήφθησαν και υποβλήθηκαν στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Σημειώνεται ότι με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες οι έλεγχοι ασφαλείας και ο εντοπισμός των παράνομων φορτίων σε πρωτογενές επίπεδο διενεργούνται από το προσωπικό ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης. Μετά τον εντοπισμό ειδοποιείται η αρμόδια Λιμενική Αρχή για συλλήψεις και τις  περαιτέρω διαδικασίες.    

Επίσης λόγω του έντονου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται χρήση κατάλληλα εκπαιδευμένης κυνοτεχνικής ομάδας βιοανίχνευσης (Κ9) για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών σε φορτία (transit). Παράλληλα το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου έχει παραχωρήσει στην τοπική Λιμενική Αρχή σύστημα X-RAY VAN με σκοπό την ανίχνευση παράνομων φορτίων.

Η Ο.Λ.ΗΓ.ΑΕ παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση της απρόσκοπτης, ασφαλούς και αποδοτικής λειτουργίας της, με τον καθορισμό και την τήρηση των απαραίτητων μέτρων και διαδικασιών ασφάλειας για την αποτροπή παράνομων πράξεων, τόσο προς τα ελλιμενιζόμενα πλοία όσο και στις ίδιες τις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024