Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚατάληψη επιβατηγών πλοίων από το ΠΑ.ΜΕ. στον Πειραιά
Μέλη του ΠΑ.ΜΕ. εμπόδισαν τον απόπλου των πλοίων

Κατάληψη επιβατηγών πλοίων από το ΠΑ.ΜΕ. στον Πειραιά

Κανένα πλοίο δεν απέπλευσε από χθες το πρωί, από τον Πειραιά, για τα νησιά του Αιγαίου αλλά και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς συνδικαλιστές των δύο σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ βρίσκονταν στους καταπέλτες των πλοίων και δεν επέτρεπαν την είσοδο των επιβατών. Η απεργία που είχαν κηρύξει τα δύο σωματεία για…

Κανένα πλοίο δεν απέπλευσε από χθες το πρωί, από τον Πειραιά, για τα νησιά του Αιγαίου αλλά και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς συνδικαλιστές των δύο<...> σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ βρίσκονταν στους καταπέλτες των πλοίων και δεν επέτρεπαν την είσοδο των επιβατών. Η απεργία που είχαν κηρύξει τα δύο σωματεία για χθες κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά, αλλά τα σωματεία προχώρησαν στην απεργία. Τα σωματεία αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ, στο νέο Ασφαλιστικό και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τους καταπέλτες στα πλοία Hi Speed 4 και 5, Super Jet, και Blue Star Νάξος και Ιθάκη, τη στιγμή που αντίθετη στην κινητοποίηση ήταν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η πλειονότητα των ναυτεργατών. Αποτέλεσμα ήταν να μην πραγματοποιηθούν οκτώ από τα 20 δρομολόγια της ημέρας για Κυκλάδες.

Έκκληση προς τους ναυτεργάτες να δώσουν προθεσμία τους θερινούς μήνες, ώστε να δουλέψει ο τουριστικός κλάδος, απηύθυνε στο ΣΚΑΪ ο κ. Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος της Επιτροπής Ακτοπλοΐας. Όπως είπε, δεν τηρείται η νομιμότητα, οι πελάτες επιλέγουν μέρη εκτός νησιωτικής χώρας, με αποτέλεσμα να σημειώνονται κρατήσεις και ακυρώσεις.

Στο αίτημα της εταιρείας Blue Star Ferries να αποπλεύσουν τα πλοία χωρίς επιβάτες το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι είναι επικίνδυνη η ενέργεια αυτή από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι στους καταπέλτες.

Την Τρίτη οι εταιρείες Hellenic Seaways, Blue Star Ferries και ΑΝΕΚ Lines είχαν ανακοινώσει ότι θα εκτελέσουν κανονικά τα ακτοπλοϊκά τους δρομολόγια. Επικαλούμενες το γεγονός ότι η απεργία δεν καλύπτεται από την ΠΝΟ, οι εταιρείες είχαν καλέσει τους κρατικούς φορείς να προστατεύσουν την έννομη τάξη και την απρόσκοπτη πρόσβαση επιβατών και οχημάτων στα πλοία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024