Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΚατατίθεται το σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό

Κατατίθεται το σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό

Το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Τουριστικών Σκαφών συνεχίζεται με επιτυχία παρουσιάζοντας 26 mega yachts σε 40 περίπου προσκεκλημένους yacht brokers από το εξωτερικό…

Αποστολή Πόρος – Το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Τουριστικών Σκαφών συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι την<...> Πέμπτη 15 Μαΐου 2003 στον Πόρο, παρουσιάζοντας 26 mega yachts σε 40 περίπου προσκεκλημένους yacht brokers από το εξωτερικό.

Την εναρκτήρια δεξίωση χαιρέτησε ο δήμαρχος του Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος τόνισε ότι “το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Τουριστικών Σκαφών αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι ανά τον κόσμο τουριστικοί επιχειρηματίες, την ποιότητα των ελληνικών σκαφών αναψυχής, την υψηλή παροχή υπηρεσιών και την υπευθυνότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται, είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων, είτε ως οι άνθρωποι που θα φροντίζουν άμεσα τους επισκέπτες μας για τον χρόνο που θα αφιερώσουν να ξεκουραστούν, επιλέγοντας τα καταγάλανα νερά της Ελλάδας”.

“Προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού”, όπως ανέφερε ο κ. Σπυρίδων “είναι η συνεργασία του κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα μέσα από ένα σχήμα που δεν δημιουργεί αγκυλώσεις, αλλά συνδιαμορφώνει κανόνες που υπακούουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας και συνεπικουρεί τη δυναμικότητα των Eλλήνων επιχειρηματιών”.

Επίσης, ο κ. Σπυρίδων τόνισε ότι ο ελληνικός στόλος των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, και ο Πόρος είναι ο ιδανικός τόπος για τη διεξαγωγή του Συμποσίου, συνδυάζοντας την μεγάλη ιστορία του στο θαλάσσιο τουρισμό με τη δυνατότητα ελλιμενισμού ικανού αριθμού σκαφών σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

O υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτηςστον εναρκτήριο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία ειδικού νηολογίου σκαφών αναψυχής, τη λειτουργία των πλοιοκτητικών εταιριών υπό το καθεστώς ειδικής μορφής εταιρίας, ώστε να αποφεύγεται η μορφή της Α.Ε. και της ΕΠΕ, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο έχει αποδεχθεί το σύνολο των αιτημάτων των επαγγελματικών φορέων του κλάδου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, επίσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Μιχάλης Σκουλικίδης ως εκπρόσωπος των διοργανωτών.

Το Συμπόσιο συνδιοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024