Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚαθέλκυση νέου πλοίου για την Hellenic Seaways

Καθέλκυση νέου πλοίου για την Hellenic Seaways

Παρουσία του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη καθελκύστηκε το νέο πολυτελές πλοίο, της Hellenic Seaways υπηρεσιακής ταχύτητας 26 κόμβων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον […]

Παρουσία του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη καθελκύστηκε το νέο πολυτελές πλοίο<...>, της Hellenic Seaways υπηρεσιακής ταχύτητας 26 κόμβων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών και η ένταξή του στο στόλο της εταιρείας αναβαθμίζει τα επίπεδα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε δηλώσεις του ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε: «Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το πιστοποιημένο για τις οικολογικές του επιδόσεις «νήσος Χίος» κατασκευάσθηκε στην Ελλάδα και καθελκύεται πριν τη συμπλήρωση 8 μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Το επίτευγμα αυτό των κατασκευαστών και όσων εργάσθηκαν στο πλοίο, στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, αποδεικνύει ότι υπάρχει η τεχνογνωσία και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό που μπορούν, με τη στήριξη της πολιτείας και μετά από χρόνια, να δώσουν ξανά πνοή στη ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα μας και τις συναφείς δραστηριότητες στην περιοχή της Ελευσίνας, του Περάματος και του Πειραιά». Και συνέχισε: «ενέργειες όπως η αναμενόμενη ένταξη του συγκεκριμένου πλοίου στην ελληνική ακτοπλοΐα μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το σύνολο των παρεμβάσεων που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη δραστηριοποίηση των ακτοπλοϊκών πλοίων μέσα σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού. Ήδη προχωρήσαμε στην απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, προκηρύξαμε 12ετείς συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας για τις άγονες γραμμές, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση με προνομιακούς όρους της κατασκευής νέων πλοίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων και βρισκόμαστε σε συζητήσεις μα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιδότηση του ξενοδοχειακού τμήματος της κατασκευής των νέων πλοίων».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024