Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΚεφαλογιάννης: στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης η ναυτιλία

Κεφαλογιάννης: στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης η ναυτιλία

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε χτεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του, μεταξύ των άλλων τόνισε ότι “η Ελληνική Ναυτιλία βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης. Αποτελεί δε τη μεγαλύτερη εθνική επένδυση και φέτος το εμπορικό ισοζύγιο στηρίχτηκε ουσιαστικά από τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Το 90% του εμπορίου στην Ε.Ε., μέσω της θαλάσσης γίνεται με ελληνικών συμφερόντων πλοία”

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε χτεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του, μεταξύ των άλλων τόνισε ότι<...> “η Ελληνική Ναυτιλία βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης. Αποτελεί δε τη μεγαλύτερη εθνική επένδυση και φέτος το εμπορικό ισοζύγιο στηρίχτηκε ουσιαστικά από τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Το 90% του εμπορίου στην Ε.Ε., μέσω της θαλάσσης γίνεται με ελληνικών συμφερόντων πλοία”.

“Στόχος μας”, είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, “είναι η Ναυτιλία να μην έχει μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά να έχει και ένα λαμπρό μέλλον. Η εβδομάδα που διανύουμε εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως Εβδομάδα Ναυτιλίας διότι είναι αφιερωμένη σε συζητήσεις με τη πλευρά της εργοδοσίας αλλά και με τη πλευρά της ναυτεργασίας”.

Ακόμα πρόσθεσε ότι “ένας από τους στόχους μας είναι να προσελκύσουμε τα ναυτιλιακά κεφάλαια στον Πειραιά. Θέλουμε τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής να είναι ναυτιλιακό κέντρο προσφοράς υπηρεσιών. Προχωρούμε σε μια σειρά από θεσμικά μέτρα, όπως είναι τα ναυτιλιακά δικαστήρια, η διαιτησία, οι ασφάλειες. Είναι ένα ολόκληρο πλέγμα δραστηριοτήτων που επιθυμούμε να έρθει στον Πειραιά. Υπάρχει αυτή η κίνηση. Ήδη, με βάση διεθνείς μελέτες, το τελευταίο διάστημα ο Πειραιάς είναι τόπος προσέλκυσης”.

Τέλος, σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης ότι η “Ελληνική Κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει αυτή την κίνηση. Καταλαβαίνετε ότι αυτό γίνεται μόνο μέσω κινήτρων και κυρίως μέσω κλίματος εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει”.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των εφοπλιστών από το Λονδίνο και την Ελλάδα, ενώ προχτές ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης είχε συναντήσεις στο υπουργείο με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και με της αντίστοιχης Ένωσης του Λονδίνου. Κατόπιν συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους της ναυτεργασίας, την Π.Ν.Ο.

Να υπενθυμιστεί ότι χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.), ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος συζητήσεων με θέμα την Ελληνική Ναυτιλία, με μοναδικό γνώμονα να πάει η ελληνική ναυτιλία μπροστά, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024