Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣτάση εργασίας της ΟΜ.Υ.Λ.Ε στην απεργία της 20ής Σεπτεμβρίου
Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας

Στάση εργασίας της ΟΜ.Υ.Λ.Ε στην απεργία της 20ής Σεπτεμβρίου

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και ΟΛΘ να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου από ώρα 12:00 έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια πολιτική που έχει εκπονηθεί εδώ και τρία χρόνια εξακολουθεί να επιτίθεται με αγριότητα στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις. Ετοιμάζει νέα μέτρα δραματικών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ, ενώ συνεχίζει τη φορολογική λαίλαπα στα εισοδήματα, σε κινητή και ακίνητη περιουσία. Η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι άλλη από τις μαζικές αντιδράσεις”, αναφερει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.

“Η πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου θα είναι μια ακόμη δυναμική απάντηση που στόχο έχει να σταματήσει τη νέα επερχόμενη λαίλαπα.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής και με επίκληση τη μνημονιακή δέσμευση του Ν.4046/2012 το Υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να μετακυλήσει στους εργαζόμενους την τεράστια λεηλασία των αποθεματικών όλων των Ταμείων Πρόνοιας (εφάπαξ), όπως και του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), στο οποίο ανήκουν τα ταμεία των εργαζομένων ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Ο υπουργός Εργασίας αρνείται οποιοδήποτε διάλογο, τόσο με το ΔΣ του ΤΑΠΙΤ, όσο και με τους εργαζόμενους.

Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που εκπροσωπούν εργαζόμενους στο ΤΑΠΙΤ πήραν μια σειρά από πρωτοβουλίες απέναντι στην καταλήστευση των Ταμείων:

  • Δικαστική παρέμβαση προς Κυβέρνηση και Τράπεζα Ελλάδος που αυθαίρετα μετέτρεψε τα αποθεματικά σε ομόλογα.
  • Έδωσαν Συνέντευξη Τύπου στις 13/9 ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
  • Αποφάσισαν κοινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Σταδίου) την Πέμπτη 20/9 ώστε να μας δεχθεί ο αρμόδιος υπουργός.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και ΟΛΘ να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, από ώρα 12:00 έως το τέλος της πρωινής βάρδιας”.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 12:30, και πορεία στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης. Στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα (Πέμπτη 20/9) και ώρα 12:30 θα υπάρξει διαμαρτυρία στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024