Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΣτη Louis η διαχείριση του επιβατικού σταθμού κρουαζιέρων στο λιμάνι της Μασσαλίας
Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στη Louis η διαχείριση του επιβατικού σταθμού κρουαζιέρων στο λιμάνι της Μασσαλίας

Η Louis plc ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε στις 9 Φεβρουαρίου 2009 το “πράσινο φως” για την κατακύρωση της προσφοράς για μακροχρόνια διαχείριση του επιβατικού σταθμού κρουαζιέρων, καθώς και […]

Η Louis plc ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε στις 9 Φεβρουαρίου 2009 το “πράσινο φως” για την<...> κατακύρωση της προσφοράς για μακροχρόνια διαχείριση του επιβατικού σταθμού κρουαζιέρων, καθώς και των αποβάθρων κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Μασσαλίας στη Γαλλία, σε κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει μαζί με τις εταιρείες Costa Croiciere (θυγατρική εταιρεία της Carnival Corporation, της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρων στον κόσμο) και τη MSC Crociere.

Το διοικητικό συμβούλιο της αυτόνομης λιμενικής αρχής της Μασσαλίας αποφάσισε στις 4 Απριλίου 2008 να παραχωρήσει στην πιο πάνω κοινοπραξία τον έλεγχο διαχείρισης των αποβάθρων κρουαζιεροπλοίων που έφεραν την ονομασία “Leon-Gourret”, δηλαδή του σταθμού κρουαζιέρων, ο οποίος υπό το νέο καθεστώς θα μετονομαστεί σε “Marseille-Provance Cruise Terminal”. Μετά και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των γαλλικών λιμένων που κρατική λιμενική αρχή ενώνει τις δυνάμεις της με ιδιωτικές εταιρείες, με γνώμονα την ανάπτυξη του λιμανιού της Μασσαλίας και την ανάδειξη του σε κομβικό κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο. Η συμφωνία έχει ισχύ για 25 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η κοινοπραξία θα επενδύσει ποσό της τάξης των 8 εκατ. ευρώ και η Αυτόνομη Λιμενική Αρχή της Μασσαλίας 4 εκατ. ευρώ επιπρόσθετα για επέκταση του λιμένα προς τα βόρεια και την περαιτέρω ανάπτυξη της προκυμαίας με γνώμονα την αύξηση της χωρητικότητας. Θα κατασκευαστεί επίσης νέος χώρος στάθμευσης, ενώ οι χώροι υποδοχής του επιβατικού σταθμού θα τύχουν ανακαίνισης. Το λογότυπο του “Marseille-Provance Cruise Terminal” βασίστηκε στο σχεδιασμό του νέου λιμένα που θα κατασκευαστεί και αντανακλά την ανανέωση που θα επέλθει.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που θα παρέχει ο νέος σταθμός, αλλά και σε θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης. Η συμφωνία προβλέπει την τήρηση από πλευράς των τριών εταιρειών συγκεκριμένων όρων που διασφαλίζουν τα συμφέροντα τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των τουριστών που χρησιμοποιούν τον λιμένα σε καθημερινή βάση.

Πολλές εκατοντάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν από την υλοποίηση του έργου που αποσκοπεί στην αύξηση του ετήσιου αριθμού επιβατών που χρησιμοποιούν τον λιμένα από 530,000 σε 1 εκατ. μέχρι το 2011.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κοινοπραξία που απαρτίζεται από την Costa Crociere (που συμμετέχει με ποσοστό 40%), τη MSC Crociere (40%) και τη Louis Cruise Lines (20%) ελέγχει το 85% της αγοράς κρουαζιέρας στη Μασσαλία. Η Louis Cruise Lines είναι από το 2004 ένας από τους σημαντικότερους χρήστες του λιμανιού αφού δύο από τα κρουαζιερόπλοια της πραγματοποιούν κρουαζιέρες με αφετηρία την Μασσαλία, ενώ και κρουαζιερόπλοια της που είναι ναυλωμένα στην Thomson Cruises, την συμπεριλαμβάνουν στα δρομολόγιά τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024